Tominew Napisano 4 Listopad 2010 Autor Napisano 4 Listopad 2010 Witam,Proszę o identyfikację tego oto sygnetu znalezionego w rejonie walk z 1939.r. dlatego według mnie właśnie z tego okresu pochodzi (ale oczywiście mogę się mylić). Chciałbym sie dowiedzieć komu i za jakie zasługi był przyznawany? A może posiadacie w swoich zbiorach podobny, chętnie bym porównał więc prosiłbym o fotki. Z góry dziękuję i czekam na wasze info.
8total4 Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 punca / znak probierczy..dobrze by było abyś zrobił max zoom, albo dokładny rysunek symboli na niej się znajdujących.sygnet to pewnie biżuteria kantynowa - oficerska, prywatna.widziałem kilka wzorów, srebrne z emalią, z tarczą biało-czerwoną dzieloną na ukos, prosto, itp.Z orłami z tombaku, itp itd.raczej nic regulaminowego to nie jest, widać po wykonaniu.prawdopodobnie ktoś odjął oczko z innego sygnetu, a w jego miejsce wstawił motyw orła i flagi.pozdro.
dago2 Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Mam takie pytanie: jak Ty radzisz sobie podczas kopania z tipsami;-)pozdrawiam.
8total4 Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 to nie są tipsy tylko paznokcie szturmowe do obsługi panzerschreck'a ;)
jacho Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Katłoman. Do kopania zmienia pazurki na stalowe.
Mj Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 A nie przyszło kolegom do głowy, że to pazurki żony lub dziewczyny Tominewa. W końcu Tominew pisząc o sobie używa rodzaju męskiego. Oj Sherlocki;)
spid3r Napisano 4 Listopad 2010 Napisano 4 Listopad 2010 Kobieta tylko się zaopiekowała na stałe biżuterią, jak to w życiu bywa :)Piękny sygnet. Gratuluję
toska Napisano 5 Listopad 2010 Napisano 5 Listopad 2010 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/simg0321.jpg
Tominew Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 A macie jeszcze jakieś bardzo podobne sygnety. Prosze umieszczajcie. A apropo powyższych postów które mnie bardzo rozbawiły to nie moje ,, szpony'' :-) faktycznie mojej drugiej połowki :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.