Arseon Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 proszę o pomoc, gdyby nie korona nad orłem ,orzeł na tarczy mógłby jawić się jako gubernia Krakowska, guzik pachnie" Księstwemza wszelką pomoc z góry dzięki!
Arseon Napisano 23 Październik 2010 Autor Napisano 23 Październik 2010 rew. trudno rozczytać , produkcja angielska?
Raned Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Nie chcę być dostarczycielem złej wiadomości, ale to zwykły guzk urzędnika pruskiego w podłym stanie.
HASAG40 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 też mi się tak wydaje raned ale nie ma berła i jabłka? a powinny być a nie wygląda na to żeby były wytarte
HASAG40 Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 przynajmniej na moich urzedniczych prusakach tak jest chociaż zerknę jeszcze raz bo guzik arseona jest naprawdę kiepsko widoczny tzn.wytarty:-)
Raned Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 Jabłko i miecz są wyraźnie widoczne na pierwszym zdjęciu.
odyn12 Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Witam! Jest to guzik urzędnika administracji Prowincji Poznańskiej (niem. Provinz Posen) – pruskiej prowincji istniejącej w latach 1848-1918 utworzonej z Wielkiego Księstwa Poznańskiego.Guzik został wyprodukowany w berlińskiej fabryce guzików braci Poesch, mieszczącej się przy ul. Wassergasse nr 31.Guzik na pewno nie posiada erła i jabłka"! Arseon jak będę miał trochę wolnego czasu to prześlę Ci foto lepszych stanów.Pozdrawiam.
HASAG40 Napisano 29 Październik 2010 Napisano 29 Październik 2010 no to odyn wyjaśnił wszystko mi podpadało właśnie brak berełka i jabłka ale raned się dopatrzył:)no ale po takich zwłokach guziora to naprawdę sztuką jest rozpoznać co to?no gratulacje odyn12 za bystre oko:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.