wykop39 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 codra10225 - mi za 25000 zł ten sam złomiarz proponował 2 tygrysy i stuga ! :) Rosja wcale nie jest taka zacofana , i wszystkie panzerki trafiają i trafiały w odpowiednie ręce , nawet w latach 90 :)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 a bo zapominałem pytać , 150tyś (na stare) ???? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Nie na nowepozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Wiem gdzie sa dwa stugi w polsce w bagnie i to pewna informacja w przyszlym roku jade i sprawde, opowiadal mi to stary dziadzius ktury byl swiadkiem. Wiem gdzie byly dwa t-34 jednego wyciagneli a drugi jeszcze lerzy i nikt niechce sie nim zainteresowac i jeszcze wiem gdzie jest tygrys ale w przyszlym roku go wyciaga muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 ciekawi Mnie czy udało by się to przetransportować,bez problemu do Polski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 mi też jeden dziadek opowiadał że w jednym miejscu jest utopiony t34 i że to on pamięta jak to w styczniu ruscy go utopili i 2 nie dali rady wyciągnąć bo liny i łańcuchy pękały ale chyba dziadzio balował w tym okresie i mu się przyśniło no chyba że to ten co teraz w Różanie na pomniku stoi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Niestety ale to nie taka latwa sprawa gadalem o tym. Jezeli bys chcial z rosji wywiesc czolgo z okresu ww2 to bys musial miec papier a za taki papier zaplacil byl okolo 50 000pln. Jest to dziwne ale to prawda, bo wiesz ze takie czolgi posiadaja cechy bojowe i musisz isc do wojska i do urzedu w rosci. Wojsko wszystkie cechy bojowe zneurrajizuje wtedy urzad sie zajmie wydaniem papieru ale zyby wadac papier pojazd musi przejsc testy kture kosztyja to niejest takie proste ze jedziesz kupisz i zaladujesz nz tira . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Ale kilka lat temu wyciagneli stuga za rok wyciagaja tygrysa a ja wiem gdzie sa jeszcze dwa stugi i ten caly sprzet ktory opisuje zatonol w jednej bitwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 mam takie może trochę głupie pytanie ale nie mogę się powstrzymać. Czy tak w walce o bezcenne trofea nie uważacie że czołg to aby nie przesadny eksponat w prywatnej kolekcji? w prawdzie widziałem nie jednokrotnie jak u pewnego faceta pod Pułtuskiem stoi przed domem olbrzymi odrzutowiec i około 10-20 samochodów z demobilu ale czy są jakieś granice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 cobra10225- ja wiem gdzie jest 5 panter zatopionych z zapasowymi częściami . W jednym się jeszcze światła świecą podobno , ale to sprawdzę w przyszłym roku :) zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Ja widzialem u fajeta '' nabelfelwer'' to jest wyrzutnia ma jeszcze do niej amunicje, ja sie go pytam z kad to masz?? a on na to rze w 1945 niemcy z jego podworka ostrzeliwili rosjan i jednej wyrzutni nie zabrali bo nie mieli jak to do stawu wrzucili bo musleli ze wruca. a w pewnej miejscowosci gdzie muj tata lieszkal z rodzicami mieli gospodarke niemcy w 1945 usiekali i w studni zchowali pelno broni,amunicji,granatow itp. ta studnia jest zasypana ale moj tata wie gdzie ona byla i planujemy to wykopacn w przyszlym roku. pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 W pewnej miejscowosci gdzie mieszkalem jest zatopiony flak 88 w jeziorze na wlasne oczy widzialem !!!! nad samym jeziorem stala bateria i byly okopy. Lusek to tam dziesiatki znajdowalem w okopach i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Cobra - podwojna prosba.Kup sobie slownik albo sprawdzaj ortografie w jakims programie.Albo poprostu odejdz do konkurencji.Prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Polecam Mozille firefox sam korzystam, dyslektyk od 20 lat czyli od zawsze, na chorego ta tą osobliwą chorobę 25 lat temu mówili głąb z tego co mi rodzice mówili :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Ja bardzo szybko pisze na klawiaturze wiec robie bledy ortograficzne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 A ja z klawiatury kartki i bany daje - tez bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 i po weselu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Odeszlismy troszke od tematu ten watek jest o zlomowiskach a wiec znam ciekawe zlomowisko wojskowe w miejscowosci ''kesowo'' mozna tam kupic bardzo ciekawe rzeczy militarne on munduru do czolgu hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 cobra a ile ty masz lat bo z twoich wypowiedzi mysle ze z 12 i niepochamowana fantazje pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Nie wierzysz to nie wierz w to co pisze. Napisz w co nie wierzysz.Ps: Mam 39 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 ta))))) 39 nieprawdopodobne W nic nie wierze neberwerfery i inne duperele a jak na 39 to cos krucho z pisownia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 oj panowie wrzućcie na luz trochę. Ja mam 20 a czuje się na 14 i jest GIT ;)zboczyliśmy nieco z tematu jak widzę. Był ktoś na złomie albo się wybiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 tak 39 lat ale chyba do emerytury hehe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Ja codziennie jestem na złomie, mam kanister WH z 1943,z jednej strony sito ale druga z napisami ok.Oddam za symbolicznego 1 zeta. Odbiór własny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.