Skocz do zawartości

Złomowiska

marcin12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wiem gdzie sa dwa stugi w polsce w bagnie i to pewna informacja w przyszlym roku jade i sprawde, opowiadal mi to stary dziadzius ktury byl swiadkiem. Wiem gdzie byly dwa t-34 jednego wyciagneli a drugi jeszcze lerzy i nikt niechce sie nim zainteresowac i jeszcze wiem gdzie jest tygrys ale w przyszlym roku go wyciaga muzeum.

mi też jeden dziadek opowiadał że w jednym miejscu jest utopiony t34 i że to on pamięta jak to w styczniu ruscy go utopili i 2 nie dali rady wyciągnąć bo liny i łańcuchy pękały ale chyba dziadzio balował w tym okresie i mu się przyśniło no chyba że to ten co teraz w Różanie na pomniku stoi :D

Niestety ale to nie taka latwa sprawa gadalem o tym. Jezeli bys chcial z rosji wywiesc czolgo z okresu ww2 to bys musial miec papier a za taki papier zaplacil byl okolo 50 000pln. Jest to dziwne ale to prawda, bo wiesz ze takie czolgi posiadaja cechy bojowe i musisz isc do wojska i do urzedu w rosci. Wojsko wszystkie cechy bojowe zneurrajizuje wtedy urzad sie zajmie wydaniem papieru ale zyby wadac papier pojazd musi przejsc testy kture kosztyja to niejest takie proste ze jedziesz kupisz i zaladujesz nz tira .

mam takie może trochę głupie pytanie ale nie mogę się powstrzymać. Czy tak w walce o bezcenne trofea nie uważacie że czołg to aby nie przesadny eksponat w prywatnej kolekcji? w prawdzie widziałem nie jednokrotnie jak u pewnego faceta pod Pułtuskiem stoi przed domem olbrzymi odrzutowiec i około 10-20 samochodów z demobilu ale czy są jakieś granice?

Ja widzialem u fajeta '' nabelfelwer'' to jest wyrzutnia ma jeszcze do niej amunicje, ja sie go pytam z kad to masz?? a on na to rze w 1945 niemcy z jego podworka ostrzeliwili rosjan i jednej wyrzutni nie zabrali bo nie mieli jak to do stawu wrzucili bo musleli ze wruca. a w pewnej miejscowosci gdzie muj tata lieszkal z rodzicami mieli gospodarke niemcy w 1945 usiekali i w studni zchowali pelno broni,amunicji,granatow itp. ta studnia jest zasypana ale moj tata wie gdzie ona byla i planujemy to wykopacn w przyszlym roku.

pozdrowionka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie