Skocz do zawartości

Złomowiska

marcin12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Idziesz do gościa, umawiasz się z nim ,ze raz, dwa razy w tygodniu będziesz przyjeżdżał po rzeczy. Zostawiasz mu jako zadatek dajmy na to 20-30zł i sukcesywnie odwiedzasz złom. Dla sprawdzenia czy ten twój ,,współpracownik'' jest rzetelny wysyłasz kolegę żeby zapytał czy coś jest i żeby starał się odkupić jeśli coś by było. Jeśli sprzeda to wjazd z kolegą i fantem w ręku w stylu ,,co pan odpier...'' :)

Kolego ostatnio odwiedziłem kilkanaście złomowisk na kilku z nich pracują osoby same zbierające fanty i tu się nie przebijesz chyba że mają nadmiar łusek takich samych.Dobrze też mieć towar na wymianę jeżeli posiadasz mosiądz to chętnie wymieniają inny złom na łuski.Ogólnie też robi sie takich fantów coraz mniej i coraz ciężej o ciekawe rzeczy, najczęściej dowiesz się co mieli u siebie parę lat temu.
Pozdrawiam złomowiska i dziękuję za fanty.

Pracownicy złomów mają bujną wyobraźnię .Ostatnio jeden z nich stwierdził ,że za zardzewiały hełm M40 jak obszyje skórką i namaluje gapę to już jest szejkiem naftowym,puźniej zaczął pitolić kogo to on już nie zna ,szkoda słów.Przelicznik mają taki albo 1000zł albo daj na flaszkę :-)

Kolega pracuje na skupie złomu i makulatury,kiedyś go pytałem czy coś się trafie ciekawego(z militarki i nie tylko),jak by było to żeby dał znać.W odpowiedzi usłyszałem :takich chętnych to 5 dziennie.Jeśli coś się trafia ze złomu lub ciekawe książki to odkłada sobie na bok,sprawdza na alledrogo i puszcza nie wiele taniej.Czasy nieświadomości się powoli kończą.

to jak on wie ze to ciekawe ksiazki to co on na zlomie robi? Chyba ich nie czyta. znam kilka zlomow gdzie jak widza luske zabieraja ja i czekaja na jednego z pieciu zainteresowanych ,ale a jak ktos lufe od ura wyzucil to lezala i czekala na moje odwiedziny.podobnie z wieloma innymi rzeczami.

Na takich cwaniaczków (tak zwane cwaniaczki z PKS-ów ) co znajdą łuskę są sposoby -pytam cenę on wali śmiało ..."że tyle to spokojnie mu dają .To ja mówię tak ja bym Ci odsprzedał takie same taniej ,a Ty je dalej sprzedasz za ..." i zarobisz też gość się gubi jak Jaś i Małgosia :-)i na drugi raz gębą nie kłapie co ślina na język przyniesie :-)

ja raz na złomie znalazlem mausera szkopskiego z ciekawosci zapytalem ile za tego grata,jak mi odpowiedzieli (900zl )to odrazu odechcialo mi sie zwiedzania dalej owego zlomowiska.jak sie okazalo jakis czas pozniej oddal go na złom moj znajomy ktory twierdzil ze to wartosci niema oddal go za 80 gr za kilogram

znam tyle dziwnych zdazen ze zlomowiska ze szok.ale na glopote tych cwaniakow niema leku,gdzies w pl na podlasiu cieli palnikiem sowiecka katiusze na zlomie i tej ow katoszy po 65 latach zachcialo sie latac i wystartowala ..... poleciala w miasto i wbila sie babie w auto.Exsperci milicyjni z ow misteczka stwierdzili po rosyjskich napisach ze to silnik ze sputnika.kiedys dalem link na forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie