marcin12345 Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Witam,Jak zrobić żeby na złomowisku wojskowe fanty odkładali w inne miejsce? Specjalnie dla mnie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolek70 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Witam. Wystarczy dogadać się z szefem lub pracownikami. Woda rozmowna czyni cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Idziesz do gościa, umawiasz się z nim ,ze raz, dwa razy w tygodniu będziesz przyjeżdżał po rzeczy. Zostawiasz mu jako zadatek dajmy na to 20-30zł i sukcesywnie odwiedzasz złom. Dla sprawdzenia czy ten twój ,,współpracownik'' jest rzetelny wysyłasz kolegę żeby zapytał czy coś jest i żeby starał się odkupić jeśli coś by było. Jeśli sprzeda to wjazd z kolegą i fantem w ręku w stylu ,,co pan odpier...'' :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 lina_90 podałeś ciekawy sposób na wizytę w szpitalu na oddziale intensywnej terapi.Sam go wymyśliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek.S Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Złomy obstawiaone kolego.Prawie wszystkie.:(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Niech jeszcze kolega uzasadni swoją wypowiedź czemu to jest niby ,,sposób na wizytę...'' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Wystarczy zapytać czy można się rozejrzeć, bo szukam... U mnie działa. Dla jednych fant jest wojskowy, dla innych to złom. Nie muszą rozróżniać wojskowych fantów - dla jednych pucha po gaz masce, dla innych pucha złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Dobrze dobrze wszystko ładnie pięknie ale kolega pytał ,,jak zrobić żeby na złomowisku wojskowe fanty odkładali w inne miejsce specjalnie dla mnie'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Flaszka 0,5l albo kilka piw powinno załatwić sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Ja zawsze mówię czym się interesuje pokazuje przykładowe fanty i proszę o odkładanie, co najmniej raz w tygodniu czeka na manie skrzyneczka od MG czy manierka. Dziś trafiły się 2 puszki po maskach ale stan tragiczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 u mnie myslą ze jak zbierasz militarke to masz duzo kasy np pare dni temu odłozył mi rakiete jakas bomba ale cała rozbieralna z aluminium chyba i miała składane lotki i zapalnik od góry :D taka ok 120cm wys szkoleniowa chyba :D zaspiewał mi 1000 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 to faktycznie kolo pomyślał co on na głowę upadł? To może od razy sprzedajmy wykrywki i zaczynajmu odkupywac złom.Albo nie bedzie lepiej jak sami zalożymy skup złomu i sami będą nam fanty znosic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralfi75 Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Kolego ostatnio odwiedziłem kilkanaście złomowisk na kilku z nich pracują osoby same zbierające fanty i tu się nie przebijesz chyba że mają nadmiar łusek takich samych.Dobrze też mieć towar na wymianę jeżeli posiadasz mosiądz to chętnie wymieniają inny złom na łuski.Ogólnie też robi sie takich fantów coraz mniej i coraz ciężej o ciekawe rzeczy, najczęściej dowiesz się co mieli u siebie parę lat temu.Pozdrawiam złomowiska i dziękuję za fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Pracownicy złomów mają bujną wyobraźnię .Ostatnio jeden z nich stwierdził ,że za zardzewiały hełm M40 jak obszyje skórką i namaluje gapę to już jest szejkiem naftowym,puźniej zaczął pitolić kogo to on już nie zna ,szkoda słów.Przelicznik mają taki albo 1000zł albo daj na flaszkę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin12345 Napisano 21 Październik 2010 Autor Share Napisano 21 Październik 2010 Kolega Jurek.S napisał:łomy obstawiaone kolego.Prawie wszystkie.:(("A czy może koledzy nie wiedzą czy w Kielcach bądz w okolicach jest jakiś wolny" skup złomu?Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsjanin Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 otworzyc swoj skup zlomu jest najleprzym pomyslem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 Kolega pracuje na skupie złomu i makulatury,kiedyś go pytałem czy coś się trafie ciekawego(z militarki i nie tylko),jak by było to żeby dał znać.W odpowiedzi usłyszałem :takich chętnych to 5 dziennie.Jeśli coś się trafia ze złomu lub ciekawe książki to odkłada sobie na bok,sprawdza na alledrogo i puszcza nie wiele taniej.Czasy nieświadomości się powoli kończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 miało być trafia* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsjanin Napisano 24 Październik 2010 Share Napisano 24 Październik 2010 to jak on wie ze to ciekawe ksiazki to co on na zlomie robi? Chyba ich nie czyta. znam kilka zlomow gdzie jak widza luske zabieraja ja i czekaja na jednego z pieciu zainteresowanych ,ale a jak ktos lufe od ura wyzucil to lezala i czekala na moje odwiedziny.podobnie z wieloma innymi rzeczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Obsługuje wagę.Internet też w firmie mają i potrafią się nim posługiwać.Doczytaj uważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 marsjanin - zgadzam się z Tobą, jeśli coś nie przypomina czegoś wartościowego to często jest pomijane, u mnie jest analogiczna sytuacja, najwięcej fantów wybiera się" samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 Na takich cwaniaczków (tak zwane cwaniaczki z PKS-ów ) co znajdą łuskę są sposoby -pytam cenę on wali śmiało ..."że tyle to spokojnie mu dają .To ja mówię tak ja bym Ci odsprzedał takie same taniej ,a Ty je dalej sprzedasz za ..." i zarobisz też gość się gubi jak Jaś i Małgosia :-)i na drugi raz gębą nie kłapie co ślina na język przyniesie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 25 Październik 2010 Share Napisano 25 Październik 2010 ja raz na złomie znalazlem mausera szkopskiego z ciekawosci zapytalem ile za tego grata,jak mi odpowiedzieli (900zl )to odrazu odechcialo mi sie zwiedzania dalej owego zlomowiska.jak sie okazalo jakis czas pozniej oddal go na złom moj znajomy ktory twierdzil ze to wartosci niema oddal go za 80 gr za kilogram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 Anie przyszło wam do głowy,że lepiej taką lufę lub zardzewiałego mausa trzymać na hałdzie niż odstawić go na bok lub gdzieś pod wiatę (w zależności od skupu)?Łatwiej się jest wytłumaczyć jak leży na stercie niż stoi w pakamerze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsjanin Napisano 26 Październik 2010 Share Napisano 26 Październik 2010 znam tyle dziwnych zdazen ze zlomowiska ze szok.ale na glopote tych cwaniakow niema leku,gdzies w pl na podlasiu cieli palnikiem sowiecka katiusze na zlomie i tej ow katoszy po 65 latach zachcialo sie latac i wystartowala ..... poleciala w miasto i wbila sie babie w auto.Exsperci milicyjni z ow misteczka stwierdzili po rosyjskich napisach ze to silnik ze sputnika.kiedys dalem link na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.