Skocz do zawartości

Guzik w GWIAZDY

gicek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Guziki znalezione w małej odległości od siebie. Gwiazdki w kształcie gwaiazdy. Czy ktoś wie cos o nich ?
Bedę wdzieczny za odpowiedź.

Napisano
Wiem że prawie identyczne identyczne guziki(na odwrocie nit tak jak we współczesnych guzikach z jeansów) były odnajdywane na terenie byłego obozu jenieckiego gdzie przebywali lotnicy z USAAF i RAF,jako że miały na odwrocie sygnaturą f-my Scovill z USA pewno należały do Amerykanów.
Napisano
Tak mają nit , tak jak w współczesnych . Kiedys dawniej w tych okolocach była renowacja kościoła drewnianego. I wymiana podłogi.Ziemię z pod podłogi gdzieś wywozili na łąki. Nie wiem dokładnie gdzie. Ale w tym miejscu znalazłem 1 grosz polski z 1923, oraz dwie monety te same, jedna mało czytelna z 1866 jakies kopiejki. Krzyżyk z Panem Jezusem.
Może akurat tam, ale nie sądzę. A jeszcze boratynka.
Także zastanawiał mnie to czemu akurat dwa guziki w oddalonym od siebie o 2 metry miejscu. Czyżby jakaś bujka, czy coś w podobie.
Napisano
Pozycja pt. US Army 13 star metal button http://www.quanonline.com/military/military_reference/american/wwii_uniforms/usbuttons.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie