Eastlegion Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Zawiadom Greenpeace. Oni nie odpuszczają.
getton Napisano 12 Październik 2010 Napisano 12 Październik 2010 Miałem się nie odzywać ale...szkoda mi chłopaka, więc tak: kolego zastanów się. Tak jak napisał ktoś poprzednio- znalezienie dokumentów nie daje 100% pewności że to ten czy ów wyrzucił śmieci. Znam przypadek że szklarz wysypał szkła w dołek leśny a na wierzch dla zmyły rzucił kilka posiadanych wizytówek bogu ducha winnej osoby. Zwracam tu uwagę na ryzyko powództwa cywilnego o zniesławienie. Jestem przeciwny śmieciarzom. Zawsze są kulturalniejsze sposoby utylizacji. Z drugiej strony śmietniki to pożywka dla przyszłych odkrywców. Pozdro ;)
the_tuna Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 w każdej gminie jest inspektor ochrony środowiska, osobiście znam takiego z gminy Pruszcz co to żadnemu takiemu nie przepuści, grzebie w takich pozostałościach jakikolwiek rachunek adres i jest wezwanie polubowne do sprzątnięcia, jeżeli delikwent się opiera to zaczyna nękać go straż gminna, tak czy srak problem znika , gość ma 100 procentową skuteczność i podejrzewam że tak jest wszędzie trzeba tylko trafić pod właściwe drzwi.
siwydym68 Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Witam ! Zgłoś zdarzenie jako w sprawie " , a nie przeciwko komuś ".Tym samym zabezpieczysz się o ewentualne oskarżenie o zniesławienie " czy cos w tym stylu.Niech odpowiednie służby juz dochodzą kogo to smieci. Ze swojego podwórka dodam ,że znam kilka takich pozytywnych przypadków, kiedy dzielnicowym sie chciało " . Kilka wyrzuconych szyb samochodowych, po naklejkach na szybach doszli do właścicieli pojazdów, później do mechanika, który wymieniał szyby i sprzatał , aż miło. Ci sami dzielnicowi mieli spore wysypisko w poblizu rzeki, asortyment odpadów i dokumenty wskazywały na jeden z większych warsztatów samochodowych. Ekipa sprzątająca przyjechała za dwa dni z koparką i traktorem , żeby wszystko zebrać - dało sie ? osobiście w lesie napotkałem wysypisko odpadów poprodukcyjnych małej firmy, która robiła w plastikach ", a że na workach było logo, to w takim workiem poszedłem do szefa. Poczerwieniał na twarzy i w mojej obecności wyjasnił sprawę - kierowca zamiast na wysypisko smieci wyrzucał odpady do lasu ( bo było mu bliżej ). Na drugi dzień w tym lasku było tak czysto jak w muzeum ( nie wiem co zrobił z kierowcą ten szef ). Ale to niestety tylko kilka perełek, dzikich wysypisk smieci jest pełno. Pozdrawiam .
karabin133 Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 Cześć! Miałem podobny problem, zrobiłem fotki i wysłałem do tvn 24. Po tygodniu śmieci nie było ;D Pozdro Karabin133
Kamiljan Napisano 24 Październik 2010 Napisano 24 Październik 2010 jesli nic z tym nie zrobisz to poprostu jestes frajer :)
huk 100 Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 jacho nie wierzę własnym oczom !? no może gdybym usłyszał to może bym się przesłyszał :) ty nie wiesz co zrobić ?? wpisz na google -pozdro
grinch20 Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 Masakra kolejny koles co nie wie co zrobic dobrze ze wiedziałes ze na forum mozesz wrzucic.
huk 100 Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Panowie czy uważacie że wątek o śmieciach radnego jest wart głównego ? nawet się zrymowało :):)
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 U mnie facet dostał 5000 zł.kary i na swój koszt usunąć wszystkie śmieci z dołu ,nawet te które nie on przywiózł. Fakt,został złapany na gorącym uczynku. Brak kultury jakiejkolwiek.Wieprz jednym słowem.
panzerhrabia Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 jak by przykładowo tylko po jednym śmieciarzu takim w każdej gminie ukarać mandatem po 5000 zł to by dało bardzo dobry efekt psychologiczny:) i już by się zastanawiali czy warto...
GeneralRemek Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Adrian, a co to jest hamstwo" ? W jakim to języku?Nie wiem co to hamstwo, ale chamstwu mówię zdecydowane NIE.
karabin Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Niektóre ćwoki nawet do okopów wrzucają śmieci. Taki okop to pamiątka,część histori . Co pokażemy swym potomnym? Syf z ery PET i innego dziadostwa. Piętnować takich!
dzieci3 Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Trzeba się z tym pogodzić.Za mało nas jest żeby każdego ćwoka" tylko poinformować.Za to są opłacane z naszych podatków inne sołtysy birgemeistry.To niestety problem pokole..ń.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.