Skocz do zawartości

I co ja mam z Panem prezesem - śmieciarzem zrobić?

jacho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miałem się nie odzywać ale...szkoda mi chłopaka, więc tak: kolego zastanów się. Tak jak napisał ktoś poprzednio- znalezienie dokumentów nie daje 100% pewności że to ten czy ów wyrzucił śmieci. Znam przypadek że szklarz wysypał szkła w dołek leśny a na wierzch dla zmyły rzucił kilka posiadanych wizytówek bogu ducha winnej osoby. Zwracam tu uwagę na ryzyko powództwa cywilnego o zniesławienie. Jestem przeciwny śmieciarzom. Zawsze są kulturalniejsze sposoby utylizacji. Z drugiej strony śmietniki to pożywka dla przyszłych odkrywców. Pozdro ;)
Napisano
w każdej gminie jest inspektor ochrony środowiska, osobiście znam takiego z gminy Pruszcz co to żadnemu takiemu nie przepuści, grzebie w takich pozostałościach jakikolwiek rachunek adres i jest wezwanie polubowne do sprzątnięcia, jeżeli delikwent się opiera to zaczyna nękać go straż gminna, tak czy srak problem znika , gość ma 100 procentową skuteczność i podejrzewam że tak jest wszędzie trzeba tylko trafić pod właściwe drzwi.
Napisano
Witam ! Zgłoś zdarzenie jako w sprawie " , a nie przeciwko komuś ".Tym samym zabezpieczysz się o ewentualne oskarżenie o zniesławienie " czy cos w tym stylu.Niech odpowiednie służby juz dochodzą kogo to smieci. Ze swojego podwórka dodam ,że znam kilka takich pozytywnych przypadków, kiedy dzielnicowym sie chciało " . Kilka wyrzuconych szyb samochodowych, po naklejkach na szybach doszli do właścicieli pojazdów, później do mechanika, który wymieniał szyby i sprzatał , aż miło. Ci sami dzielnicowi mieli spore wysypisko w poblizu rzeki, asortyment odpadów i dokumenty wskazywały na jeden z większych warsztatów samochodowych. Ekipa sprzątająca przyjechała za dwa dni z koparką i traktorem , żeby wszystko zebrać - dało sie ? osobiście w lesie napotkałem wysypisko odpadów poprodukcyjnych małej firmy, która robiła w plastikach ", a że na workach było logo, to w takim workiem poszedłem do szefa. Poczerwieniał na twarzy i w mojej obecności wyjasnił sprawę - kierowca zamiast na wysypisko smieci wyrzucał odpady do lasu ( bo było mu bliżej ). Na drugi dzień w tym lasku było tak czysto jak w muzeum ( nie wiem co zrobił z kierowcą ten szef ). Ale to niestety tylko kilka perełek, dzikich wysypisk smieci jest pełno. Pozdrawiam .
  • 1 month later...
Napisano
jacho nie wierzę własnym oczom !? no może gdybym usłyszał to może bym się przesłyszał :) ty nie wiesz co zrobić ?? wpisz na google -pozdro
Napisano
U mnie facet dostał 5000 zł.kary i na swój koszt usunąć wszystkie śmieci z dołu ,nawet te które nie on przywiózł. Fakt,został złapany na gorącym uczynku. Brak kultury jakiejkolwiek.Wieprz jednym słowem.
Napisano
jak by przykładowo tylko po jednym śmieciarzu takim w każdej gminie ukarać mandatem po 5000 zł to by dało bardzo dobry efekt psychologiczny:) i już by się zastanawiali czy warto...
Napisano
Niektóre ćwoki nawet do okopów wrzucają śmieci. Taki okop to pamiątka,część histori . Co pokażemy swym potomnym? Syf z ery PET i innego dziadostwa. Piętnować takich!
Napisano
Trzeba się z tym pogodzić.Za mało nas jest żeby każdego ćwoka" tylko poinformować.
Za to są opłacane z naszych podatków inne sołtysy birgemeistry.
To niestety problem pokole..ń.
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie