Skocz do zawartości
  • 0

Właz do SDKFZ 251? czy tak wyglądał

vojtaz2

Pytanie

Napisano

Wróciłem z terenu nie wykopałem i zapomniałem aparatu ale narysowałem, cholerstwo jest grube na około 10 cm, nie dało się tego oderwać od ziemi ma okienko okrągłe z kawałkiem wystającej cienkiej rury, jakieś 5 cm wystaje(już ściosałem łopatą), obok namierzyłem łopatą chyba jeden zawias, wszystko ładnie odkopałem i narysowałem zarys tego co widziałem., pod tym włazem chyba coś jeszcze jest bo wystają jakieś cienkie profile.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest problem, ta część jest z dwóch stron nie równa, tak jakby urwana, czyli to mogło być dłuższe, nie wykluczam stugów bo w tym rejonie kilka było.
Napisano

Tu mają cholery" coś podobnego:) ale jeżeli ta grubość się nie zgadza to chociaż czy wielkość?? Ale wydaje mi się że w innym miejscu tego włazu była inna grubość, z każdej strony inna?? z lewej na pewno 10cm a z prawej 5 cm? nie miałem linijki, ale jutro coś zdziałam

Napisano

Ta gąska jest wykopana tuż obok tego włazu, czyżby 3 pojazdy pancerne dostały tam w łeb, wiemy na pewno że RSO, gąska prawdopodobnie z SDKFZ 251/250???. A ten właz mnie tak dziś wkurzył że jutro jadę tam z brechą a może nawet z dwoma, dziś byłem z Kazikiem z dwoma szpadlami i kilofem, ale jutro planujemy dobrać jedną osobą za 9 zł na godzinę :P

Napisano
Dobra, jutro jak nie wyciągnę tego włazu to zrobię 100000 fotek :) po za tym DT?? przecież tam trafiliśmy tego roku hełmy niemieckie, odznaczenie szturm piechoty, nakładki RSO i wiele innego złomu
Napisano

Grubość 30mm, nie mierzyłem wzmocnień które mnie wczoraj zmyliły i przez które nie byłem wstanie określić prawidłowej grubości. Proszę o dokładniejsze zidentyfikowanie tego włazu

Napisano
No też mi się wydaje że nie będzie to tak jak myślałem do puki to coś leżało w ziemi. Bardzo jestem ciekaw co to jest, zwłaszcza że w tym samym dołku jeszcze zostały inne rzeczy, np w ziemi było widać chyba chłodnice do jakiegoś karabinu,mocno zżarta była. dziś jadę to rozkopać bo wczoraj miałem mało czasu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie