Skocz do zawartości

Wykrywacz za 800 złotych jaki ???

jan-80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
RE:jan-80 (73 / 9) 2010-10-09 07:55:06
Cpt.Nemo wytłumacz mi czemu wzioł byś kanarka a nie FisheraF2 przeciez Fisher jest lepszy podobno bo ma lepsze osiągi itp "

Ja tam nie zauwazylem lepszych osiagow, jedynie moze co ma lepsze to dyskryminacje cyfrowa, ale mi z kolei ona jakos nie bardzo lezy. Sam Fisherek wyglada jakos tak wiotko, patykowato. No a pomysl zasilania 9V jest jak dla mnie nie do przyjecia, brak jest bowiem takich dobrych akumulatorkow, nawet baterii nie kupisz na kazdej stacji benzynowej.
Do ACE 250 jest sporo cewek do wyboru. Kazdy kto nim szukal ma potem jakis sentyment do niego ja zreszta tez juz od roku nie potrafie sie zdobyc zeby sprzedac swoje ACE 250 mimo iz uzywam GTP-1350 :) ACE jest bardzo ekonomiczny, z doskonalym pinpointem, o bardzo przyzwoitej dyskryminacji. Znakomicie zachowuje sie tak na bateriach jak i na akumulatorach, a ze uzywa baterii AA to i nie ma najmniejszego klopotu zeby sie w nie awaryjnie gdzies na zadupiu zaopatrzyc. Ja bym uwazal ze pod wzgledem osiagow sa calkowicie porownywalne ale swojego ACE 250 na F2 w zyciu bym nie zamienil :)
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
arkos345 napisał:
Może Smętek na militarke"

Wg. mnie Hs-3 nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to że 14latek może go nie pojąć. Potrzebny jest wykrywacz typu włącz i szukaj.
Przy całym szacunku i uwielbieniu tego sprzętu nie polecił bym go młodemu. Tym bardziej że kopać dołki też trzeba mieć siłę :)
P.S
Kanarka na Fichera bym nie zamienił :)
<pozdro
Napisano
kolego krank3 nie lebszą dyskriminację ma kanareg bo to ogulnie hipoteza obalona i niewracajmy do tematu tylko rura od panca była poza zasięgiem kanarka głębiej w glebie i o to chodz panie kolego żle mnie zrozumizłeś;)
Napisano
A czy MD3010 nie jest lepszy od kanarka bo ja mam swojego starego Md3010 i narazie dałem młodemu ale jest zwiedziony bo znależć nic nie może.
Napisano
a jeszcze pragnę powiedziec bo koledzy mówią że konstrukcja fisherka marna może była wcześniej jakieś 2 latka temu miałem f2kę i latałem z 250 i to on ma słabszą szkielecik cewka odpryskuje czego nie zauważysz f2 ponatto pierscienie zaciskowe robią swoje zacisk ok stabilny nie rusza sie i nie wyrabia.Proponuję narpierw 2 modele oglądac nisz głupoty pisac pozdrawiam
Napisano
Ace 250 nieporównywalnie lepszy od Mdxxxxx, w sumie się nie dziwie że nic znaleźć nie może :)
Do kopania militarki to Fiskars jest dobry a wykrywacz Hs-3 :)
850zł z cewką 30cm.
<pozdro
Napisano
Teraz jest dobry moment ponieważ dużo osób wysprzedaje po sezonie (jeśli chodzi o używki)a jeśli chodzi o nowe to trudno określić,ponieważ zależy to od kursu dolara
Napisano
wituś bo wykrywaczy Ace w Polsce jest taka ilość jak samochodów marki Audi z Niemiec stary nie zawodny sprzęt" a fisherów jest wciąż malutko i dlatego nikt nie sprzedaje więc Ty sobie pomyśl :)
Napisano
niechcę się kłucic ale dlaczego sprzedają po miesiącu lub 2 coś w tym jest mniejwięcej to jest tak sprzęcik jest wszędzie reklamowany same plusy i ludziska biorą a potem rozczarowanie bo nietrafiony i wymogów nie spełnia,;)pozdro
Napisano
Wituś pewnie jesteś posiadaczem f2 więc wiadomo że każdy swoją babkę chwali,f2 jest stosunkowo za krótko na polskim rynku żeby mógł dorównać sławnemu kanarkowi,przepatrz sobie allegro w wakacje było pełno ludzi którzy pozbywali się tygodniowych lub dwu tygodniowych fischerów f2 dlaczego? tak jest z każdym wykrywaczem z dolnej półki,ponieważ ktoś sprzedaje żeby kupić lepszy bo może mu się w ciągu tych dwu czy trzech tygodni akurat zwrócił,lub nie spodobał, a jeżeli jesteś aż tak za fisherem to zadzwoń sobie do znanej firmy z wawy i zapytaj się jaki wykrywacz najczęściej trafia na serwis a się zdziwisz :) -pozdro-
Napisano
a jeszcze trzeba wziąść pod uwagę że f2 jest zasilany dwoma bateriami 9v co jest o wiele droższe w eksploatacji niż zasilanie w kanarku 4xAA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie