Skocz do zawartości

Prospector 2

armand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
PROSPECTOR 2

JEŻELI ADMIN UZNA TEKST ZA REKLAMĘ, A NIE ZA INFORMACJĘ, TO PROSZĘ O USUNIĘCIE TEKSTU.

Dzisiaj premiera Prospector 2, informacje na stronie producenta.
Wykrywacz metali Prospector 2 to ulepszona wersja Prospectora, flagowego i najlepiej sprzedającego się modelu wykrywacza firmy Armand. Doskonały do poszukiwań: monet, skarbów, złota, etc.

Prospector 2 w stosunku do Prospectora to:

* Wystrój zewnętrzny w kolorze zielonym poprawiającym maskowanie sprzętu i jego estetykę oraz obudowa sterownika o nowym kształcie.
* Rozróżnianie metali - dyskryminacja, dostępna również w trybie pracy dynamicznej (w Prospectorze dyskryminacja występowała tylko w trybie pracy statycznej).
* Poprawienie stabilności wykrywacza dla trybu pracy statycznej przy maksymalnej czułości.
* Otwieranie obudowy sterownika przy pomocy wciskanych zaczepów, a nie wkrętów. Poprawia to wygodę i szybkość wymiany baterii.
* Napisy na sterowniku wykonane barwnie na nalepkach z wysoko-wytrzymałej folii - tym samym poprawiona estetyka produktu.
* Przełącznik Grunt/Dyskryminacja" powiązany kursorami z odpowiadającymi regulacji potencjometrami gruntu i dyskryminacji. Jest to ukłon w stronę użytkowników, którzy świadomie pomijają czytanie instrukcji obsługi.
* Zastosowanie wysokiej jakości wygodnych przełączników na płycie przedniej.
* Przy niektórych potencjometrach zastosowanie znaczników na skali ułatwiające ich ustawienie.
Napisano
No, to czekamy na testy. Może filmik na YT pokazujący jak sobie radzi z blisko ułożonymi kolorami i żelastwem. Tylko proponuję filmik który jest przeciwieństwem filmiku o pinpointerze który skutecznie odrzuca od zakupu :)
Moja dobra rada odnośnie tamtego filmiku. Chce Pan sprzedawać więcej Pinpointerów to niech Pan wywali ten filmik i zorganizuje jakiś inny a najlepiej oba wymienić. Bo podstawowym założeniem kupującego PP jest chęć przyspieszenia poszukiwań monet a nie ich drastyczne spowolnienie!
I nie ma tu nic do rzeczy że ktoś znalazł śrut do wiatrówki czy inną małą pierdółkę. Wszystko diabli jeśli trwa to 2-3x dłużej niż przy użyciu 40cm cewki.
To samo tyczy drugiego filmiku gdzie w żółwim tempie zbliża Pan monety do pinpointera. 100x lepszym były filmik gdzie moneta wrzucona jest w kupkę gleby a Pan kilkunastoma szybkimi ruchami odnajduje ją i wyciąga. I alleluja, dokładnie widać po co jest pinpointer. A co widać? Widać że jakiś facet odnajduje wykopki 3x wolniej niż ja za pomocą gumowca i cewki DD + to że jak się powoli zbliży monetę to PP zapiszczy.

Pozdrawiam i bez urazy. Naprawdę zależy mi żeby polscy producenci sprzętu jak najlepiej radzili sobie na rynku.
A może zrobić konkursik na najlepszy filmik reklamowy i zaoferować jakiś sprzęt w nagrodę?

Czekamy na testy. Nie ważne że jest Pan producentem. Jeśli będzie widać, że są rzetelne to sam chętnie zobaczę co nowy sprzęt potrafi.

A ta zieleń to taki mały hardcore :)
Napisano
Nie ma to jak konstruktywna uwaga - dzięki. Filmikami z Pinpointerem się zajmiemy. Pomysł z nagrodą też jest b. dobry.

To może od razu, jeśli ktoś byłby chętny nagrać ciekawy film z naszym sprzętem (Prospector, Pinpointer, etc.), a my go później zamieścimy (co jest bardzo prawdopodobne), to proszę go do nas przysłać, wcześniej kontaktując się z nami przez e-mail, autor na pewno otrzyma od nas nagrodę.

Stylistyka Prospectora 2 faktycznie jest _nieco_ inna, ale wychodzimy z założenia, że warto co pewien czas ją zmieniać. Na pocieszenie - Dominator 2 pozostał czarny :)
Napisano
jeśli zaczepy obudowy są trwałe, a dyskryminacja na dynamiku przyzwoita, to krok w dobrym kierunku.
Szkoda armandzie że się nie pospieszyłeś i nie wypuściłeś tego przed testem w ''o''
Napisano
Witam i gratulacje.Również czekam na filmik,ale wolałbym zobaczyć test w powietrzu na dynamiku i z dyskryminacją(myślę tu o najpopularniejszym chyba teście z różnymi monetami i miarką).Miałem kiedyś Prospectora i nigdy mnie nie zawiódł,ale kiedy ukierunkowałem się na kolor i zobaczyłem inne wykrywacze w akcji zmieniłem sprzęt.Co do koloru to wolałem jak był czarny,ta zieleń troszkę taka spławikowa,ale to tylko moje spostrzeżenie.Pozdrawiam.
Napisano
Bardzo mnie cieszy że firma Armand wypuszcza na rynek co raz to nowe produkty. Rozwija się, eksperymentuje, a zarazem bierze pod uwagę to co mówią użytkownicy.

Tylko jest jeszcze druga strona medalu-właśnie użytkownicy.
Czy sprzęt podoła oczekiwaniom, jakie będą recenzje(mam nadzieje że nie napisane przez producenta) zasięgi, przyjemność z pracy.

Filmy- może to nie jest najlepsze rozwiązanie.
Ja tam czekam na opinie(mam nadzieje że rzetelne).
<pozdro
Napisano
Jeszcze raz dziękuję za opinię i udział w wątku.

Wypowiedź Pawła skłoniła mnie do napisania paru zdań na temat filozofii naszej firmy. Jesteśmy niedużą polską firmą i sądzę, że obecnie w tym tkwi klucz do sukcesu na rynku. Duże firmy produkujące wykrywacze metali przeznaczają na rozwój technologiczny i ogólne siły produkcyjne bardzo duże nakłady, stąd ich produkty są perfekcyjnie dopracowane i są z reguły Made in China. Posiadacze ich wykrywaczy liczą się w milionach.

U nas wykrywacze robione są ręcznie, są Made in Poland, a egzemplarze z różnych partii mogą się różnić, bo często zmieniamy technologię produkcji. My nie musimy produkować na skalę masową idealnie dopracowanego produktu, produkujemy w małych ilościach, takie jakie nam się podobają i które również spełniają dobrze swoje zadania. Nasze wykrywacze eksportujemy za granicę i doceniane są tam dlatego, że nie są masówką, a ręczną robotą z Europy.

Ręczna robota kosztuje, natomiast masówka potrafi zejść z ceny i być perfekcyjna bo jest masówką. Jeśli ktoś tego nie czuje, to po prostu już nie zrozumie.

Czołgiem!
Armand
  • 2 weeks later...
Napisano
W praktyce dyskryminacja na dynamiku jest taka sama jak w HSie na dynamiku.
Cena dla niektórych osób, szczególnie młodych jest niestety zaporowa, zdajemy sobie z tego sprawę.
Napisano
Nie bede Ci nic zdradał.Troszke chęci a znajdziesz.Acha,i na mysli miałem Tesoro np.Tesoro Silver uMAX i niewiele drozsza Cibola.A uzywanego Minelaba za 1200 PLN(cena prospecora 2 ) to kupisz ze ho,ho... :)
Mam nadzieje ze nowy prospector 2 to dobry wykrywacz.Z miłą chęcią posłuchałbym kogos kto a nim chodzi"
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam,

Jestem posiadaczem Prospectora od 2 lat .
Jestem zadowolony ze sprzętu ,posiadałem wcześniejsze produkty A.....,ostatnio zakupiłem Pinpontera sprawdzony już w terenie generalnie jak dla mnie rewelka,do poszukiwania monetek i drobiazgów,filmik faktycznie marnie zrobiony .
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie