rafal_etz Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 Znalezione w okopie proszę o ID
bjar_1 Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Pudernica" na ładunki miotające m.in. do 10,5 cm leFH16
kloki Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Oho! Czyżby odwieczna zagadka dziwnego pojemniczka została wreszcie rozwiązana? Coś musiało mnie ominąć po drodze, ale przynajmniej zostałem wreszcie oświecony, bo u mnie 3 takie leżą od paru lat. Już tyle wersji słyszałem - od skarbonki po zasobnik na taśmę... Największe mózgi łamały się swojego czasu na tym temacie ;)Dzięki i pozdrawiam
m4sherman Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Do bjara; odpowiedź trafna ino zdjęcie nie to;). Obiekt na zdjęciu to pojemnik na smar do jakby nie było tejże haubicy.
bjar_1 Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Mam gdzieś takie z wklejką (ładunki miotające), więc do takich celów też ich widocznie używano ;)
Pytanie
rafal_etz
Znalezione w okopie proszę o ID
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.