EAGLE11 Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Witam!Kopie lub kopał ktoś z forum w okolicy tych miejscowości? Była tam dosyć spora bitwa podczas I wojny, jeden z epizodów Bitwy Dęblińskiej.Teren strasznie zryty więc coś musiało wychodzić... Może ktoś ma jakieś ciekawe/klimatyczne zdjęcia z tych okolic? Pochodzę z okolicznej miejscowości i chętnie bym zobaczył co przeszło mi koło nosa ;)PS: Jeśli ktoś nie chce wstawiać zdjęć na forum,to mój adres e-mail jest ogólnie dostępny.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kartacz Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Mnustwo szrapneli i łusek Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scyzor76 Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 byłem tam parę razy w przez ostatnie 3 lata, amunicja, łuski, panzerfaust, ołowiane kulki, srebrne szczątki zegarka. Pracowałem nieopodal w cegielni i starsi pracownicy opowiadali jak kilkanaście lat temu parę szkieletów wykopali (kopiąc piasek, - mają swoją kopalnię), z oprzyrządowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_424 Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 Cześć. Czy piszesz, może o Laskach w gminie Izabelin?Pochodzę z tamtąd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIRVANA26 Posted April 3, 2011 Share Posted April 3, 2011 Piotrek 424 pochodzisz z Izabelina?-może wyskoczymy w przyszłym tygodniu pokopać troche? Właśnie myślałem o Izabelinie a we dwoje razniej. Jak co to wal na poczte.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolmeredyk12 Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 JA OD paru lat tam szperam jeżeli ktoś chce to możemy razem poszperać Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulu88 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Witam chetnie sie przylacze na wspolne kopanie mieszkam niedaleko tamtej okolicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Teren przekopany z powodu walk toczonych tam przez I Brygadę Legionów Polskich wszyscy liczą na orzełka lub austriacki niesmiertelnik-szkaplerzyk z legionową kartką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.