EAGLE11 Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 Witam!Kopie lub kopał ktoś z forum w okolicy tych miejscowości? Była tam dosyć spora bitwa podczas I wojny, jeden z epizodów Bitwy Dęblińskiej.Teren strasznie zryty więc coś musiało wychodzić... Może ktoś ma jakieś ciekawe/klimatyczne zdjęcia z tych okolic? Pochodzę z okolicznej miejscowości i chętnie bym zobaczył co przeszło mi koło nosa ;)PS: Jeśli ktoś nie chce wstawiać zdjęć na forum,to mój adres e-mail jest ogólnie dostępny.Pozdrawiam
kartacz Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Mnustwo szrapneli i łusek Pozdrawiam.
scyzor76 Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 byłem tam parę razy w przez ostatnie 3 lata, amunicja, łuski, panzerfaust, ołowiane kulki, srebrne szczątki zegarka. Pracowałem nieopodal w cegielni i starsi pracownicy opowiadali jak kilkanaście lat temu parę szkieletów wykopali (kopiąc piasek, - mają swoją kopalnię), z oprzyrządowaniem.
Piotrek_424 Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Cześć. Czy piszesz, może o Laskach w gminie Izabelin?Pochodzę z tamtąd...
NIRVANA26 Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Piotrek 424 pochodzisz z Izabelina?-może wyskoczymy w przyszłym tygodniu pokopać troche? Właśnie myślałem o Izabelinie a we dwoje razniej. Jak co to wal na poczte.pozdro
karolmeredyk12 Napisano 18 Styczeń 2016 Napisano 18 Styczeń 2016 JA OD paru lat tam szperam jeżeli ktoś chce to możemy razem poszperać
fulu88 Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Witam chetnie sie przylacze na wspolne kopanie mieszkam niedaleko tamtej okolicy
abcd Napisano 17 Luty 2016 Napisano 17 Luty 2016 Teren przekopany z powodu walk toczonych tam przez I Brygadę Legionów Polskich wszyscy liczą na orzełka lub austriacki niesmiertelnik-szkaplerzyk z legionową kartką.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.