test_m4a1 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 WitamWczoraj wróciłem z eksploracji terenu, wszystko było ok, dzisiaj tez miałem jechać, przygotowałem wszystko i dla rutyny właczam HS-3 ale niestety cos jest z sygnałem, najpierw przerywany, wyłaczyłem go a potem właczam znowu i teraz sygnał wali po uszach ale się nie wyłacza jak to jest w smętakach po właczeniu go... Sygnał ejst ciągły, dodam iż z cewką jest wszystko w porzadku.O co może chodzic? Gdzie można to naprawic? We wrocławiu jest jakis spec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiani Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Sprawdzałeś baterie może ??Sygnał po włączeniu zgodnie z instrukcją producenta powinien być jednostajny niecharczący i trwać kilka sekund - następnie cisza.Spróbuj może gniazdo cewki poruszać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Jeżeli sygnał jest przerywany to znaczy że spadł poziom baterii.W HS-3 zamontowany jest czujnik i jeżeli napięcie spadnie poniżej 6V zaczyna przerywać. Radzę zmienić komplet baterii.Później próbować dalej.<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Warto zakupić tester baterii, bo zdarza się rozładowanie np. tylko jednej baterii z całego kompletu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
test_m4a1 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Wiem damiani że taki ma być sygnał, chodze 3 lata z nim ale baterii jeszcze nie przyszło mi zmieniać ponieważ latam na słuchawkach i przez to to zużycie jest bardzo małe.Dzięki za rade pawle, zmienię i napisze jaki dało to rezultat.Mam jeszcze jeden problem z nim, na cewce 30cm niestety uwalila mi się ta część przy śrubie, po rpostu sie wyłamało to gniazdo trzymające bolec. To jest ta częsc przy śrubie którą sie skręca smętka na 2 częscie", poki co zatasmowałem 2 kawałki drewna ale to póki co prowizorka, jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Tak jak Armand mówi, dobrze jest mieć taki tester w domu. Sprawdzić i dokupić najwyżej jedną która będzie padnięta. Wypadało by też pomierzyć baterie w komplecie i wybrać takie które mają najbardziej zbliżone napięcie, tak aby różnice były jak najmniejsze. <pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel888 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Pomysł-zadzwonić do Pana Henryka i poprosić o coś takiego. Przedstawić problem, powiedzieć skąd się jest(bo z tego co wyczytałem jesteś z daleka) i najwyżej przyjdzie Ci element paczką. Kwestia dogadania. Ale pierwszy raz słyszę by to się wyłamało :)<pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
test_m4a1 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Czyli przerywany sygnał to baterie... a ten ciągły który sie nie wyłącza? To też baterie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
test_m4a1 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Mówiszze nie słyszałeś zeby cos takiego pękło u kogokolwiekpopatrz tutaj ;]http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=426930#426930 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 za butelke taniego wina mogę być jako kurier:)20 września będe we wrocku na parę dni:)z wawy jade:)jak się dogadasz ze Smętkiem moge od Niego wziąc tą część:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
test_m4a1 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Hebada, dam znać na dniach ;] A nawet jakbym sie nie dogadał ze smętkowskim to tak czy inaczej zapraszam na 2xHs-3 i lasek w okolicahc Wrocławia ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 nie da rady bo nie biorę hsa do wrocka:)wypad typowo % :)piątek mam wolne więc wtedy mógłbym podjechać do niego po tą część,ewentualnie w sobotę wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.