Skocz do zawartości

Smętek nie działa...

test_m4a1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Wczoraj wróciłem z eksploracji terenu, wszystko było ok, dzisiaj tez miałem jechać, przygotowałem wszystko i dla rutyny właczam HS-3 ale niestety cos jest z sygnałem, najpierw przerywany, wyłaczyłem go a potem właczam znowu i teraz sygnał wali po uszach ale się nie wyłacza jak to jest w smętakach po właczeniu go... Sygnał ejst ciągły, dodam iż z cewką jest wszystko w porzadku.

O co może chodzic? Gdzie można to naprawic? We wrocławiu jest jakis spec?
Napisano
Sprawdzałeś baterie może ??

Sygnał po włączeniu zgodnie z instrukcją producenta powinien być jednostajny niecharczący i trwać kilka sekund - następnie cisza.
Spróbuj może gniazdo cewki poruszać.
Napisano
Jeżeli sygnał jest przerywany to znaczy że spadł poziom baterii.W HS-3 zamontowany jest czujnik i jeżeli napięcie spadnie poniżej 6V zaczyna przerywać. Radzę zmienić komplet baterii.Później próbować dalej.
<pozdro
Napisano
Wiem damiani że taki ma być sygnał, chodze 3 lata z nim ale baterii jeszcze nie przyszło mi zmieniać ponieważ latam na słuchawkach i przez to to zużycie jest bardzo małe.

Dzięki za rade pawle, zmienię i napisze jaki dało to rezultat.

Mam jeszcze jeden problem z nim, na cewce 30cm niestety uwalila mi się ta część przy śrubie, po rpostu sie wyłamało to gniazdo trzymające bolec. To jest ta częsc przy śrubie którą sie skręca smętka na 2 częscie", poki co zatasmowałem 2 kawałki drewna ale to póki co prowizorka, jakiś pomysł?
Napisano
Tak jak Armand mówi, dobrze jest mieć taki tester w domu. Sprawdzić i dokupić najwyżej jedną która będzie padnięta. Wypadało by też pomierzyć baterie w komplecie i wybrać takie które mają najbardziej zbliżone napięcie, tak aby różnice były jak najmniejsze.
<pozdro
Napisano
Pomysł-zadzwonić do Pana Henryka i poprosić o coś takiego. Przedstawić problem, powiedzieć skąd się jest(bo z tego co wyczytałem jesteś z daleka) i najwyżej przyjdzie Ci element paczką. Kwestia dogadania.
Ale pierwszy raz słyszę by to się wyłamało :)
<pozdro
Napisano
za butelke taniego wina mogę być jako kurier:)
20 września będe we wrocku na parę dni:)
z wawy jade:)
jak się dogadasz ze Smętkiem moge od Niego wziąc tą część:)
Napisano
Hebada, dam znać na dniach ;]

A nawet jakbym sie nie dogadał ze smętkowskim to tak czy inaczej zapraszam na 2xHs-3 i lasek w okolicahc Wrocławia ;]
Napisano
nie da rady bo nie biorę hsa do wrocka:)
wypad typowo % :)
piątek mam wolne więc wtedy mógłbym podjechać do niego po tą część,ewentualnie w sobotę wieczorem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie