SaperDębica Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Koledzy poczytajcie moje wczesniejsze wypowiedzi.Tradytor Może ciut zmniejszyć czułość no i kabel sztywno owinąć".Bardzo watpie czy to cos daLechu66Ruszając szybko wykrywaczem góra dół też tak się działo"Moje Argo mialo ta sama przypadlosc oraz ciagle powiskiwanie + - ( w postach powyzej opiasalem ten problem)Powiedz mi jaka masz czulosc oraz sprawdz te ustawieniana cewke DDDynamika Standard Maskowanie 5 Szybkosc 16 Korekcja kamieni -10A na standardowa cewke do lasu relikt maskowanie 5 szybkosc 16 Korekcja -2 -5 lub 0wycinajac ostatnmie cyfry mozna wyciac manierke alu! Przecholowanie z korekcja kamieni doprowadzic moze do wskoczenia manierek na - O tym pisze rutus w instrukcji!Mam pewnie spostrzezenia co do Argo ale zaczekajmy do popoludnia/ wieczora. Lechu66 twoje Argo to versja 2.0?
Lechu66 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 SaperDębica ale mi o proximę chodziło :) Może poradzisz jak sie pozbyc tego wzbudzania bo chyba miałeś wcześniej proxime ?
nikt Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Już pisałem : dać na minus korekcję kamieni. Pozdrawiam RUTUS
Lechu66 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Sam Pan nikt sie odezwał :) Ok, dam korekcję kamieni na minus i zobaczymy...
SaperDębica Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Z proxima nigdy nie mialem zadnych problemow. Ver 1.0
SaperDębica Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Poszukuje kogos z woj. Podkarpackiego lub wschoniej Malopolski posiadajacego Argo ver.2.0 w celu sprawdzenia mojego wykrywacza, podpiecia innej cewki
Lechu66 Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Ja jestem ze wschodniej małopolski ale mam proximę ver 4.0, ale sonda jest chyba taka sama ?
Motyk Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 Czy ktokolwiek wie coś na temat Rutusowego drobnicowca, który miał wyjść na wiosnę? Czekam, czekam i nic :(
doktordetektor Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 Dajcie sobie spokój z tym drobnicowcem. Na rynku jest z czego wybierać a i tak pierwszym pytaniem jakie padnie to będzie CZY NADAJE SIĘ NA MILITARKĘ?"
talgo Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 z tego co wiem ma się pojawić za chwile koniec maja początek czerwcatakie zapytanie pojawi się na pewno skoro były już pytania czy ACE się nadajemoże i jest z czego wybierać ale czy warto przepłacać za to samo bo samo dowartościowanie się nazwą na wyświetlaczu dodatkowych fantów nie dodajechoć na razie nie wiadomo nic o cenie nowego rutusa to pewnie będzie nieco tańszy niż zachodnie marki ale plus że masz gwaranta na miejscu bo z vikingiem różnie bywatak że poczekamy zobaczymy nie ma co na zapas bić piany
kijow Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 http://www.metaldetectorpro.it/product/16/METAL-DETECTOR-WHITE'S-COINMASTER.htmlPanowie zobaczcie jakie ceny wykrywaczy są na zachodzie,to nie wiem czy jest sens kupować samoróby.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 Taka logika: to co polskie, to samoróby, a te zachodnie są wytworem pozaziemskiej cywilizacji, oczywiście wyższej.Innymi słowy, polski garaż czy barak blaszany nijak się ma do garażu czy baraku blaszanego amerykańskiego :)Bije od kolegi wysoką samooceną :) Współczuję odbiorcom efektów pracy kolegi.
bolen Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 Czasami można się odwołać do tej reguły ale nie zawsze. To prawda że jeżeli chodzi o różny sprzęt elektroniczny produkowany w naszym kraju w większości jest to tandeta która nie może konkurować z zachodnimi produktami ale jeżeli chodzi o wykrywacze a mówię tu o wyrobach Rutusa to swoją funkcjonalnością i jakością biją na głowę zachodnie, tandetne, plastikowe piszczałki. Oczywiście nie wszystkie ;)
talgo Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 hmm próbuje wyszukać jakąś polską elektroniczną tandetę i jakoś nie mogę nic wymyślić wspomóż mnie bolen bo nie daje rady
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 I to ma być przykład który pozwala na wypowiadanie ogólnej opinii? A może coś, powiedzmy, szerzej znanego niż dość wąskiej grupie wśród wąskiej grupy poszukiwaczy?Weź też pod uwagę istotny drobiazg". Polak woli kupić cokolwiek z napisem made in Germany" niż lepszy polski produkt za 2/3 albo pół ceny. Dopiero za 1/3 ceny jest skłonny zaryzykować". A niestety, żeby za tyle sprzedać to już nie da się zrobić wyrobu bardzo dobrej jakości. Czyli, jak w przypadku importu wyrobów z Chin, wracamy do meritum problemu: jaki klient, taka oferta dla niego.Stykam się z tym problemem regularnie. I dawno zauważyłem pewną prawidłowość: im większym badziewiarzem jest klient, tym większe w nim przekonanie że wszyscy wokół niego są też badziewiarzami, i musi sięgnąć dalej. I NIC nie jest w stanie go przekonać, tak ma to w głowie zakodowane.
talgo Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 no to żeś wyskoczył z ta polską elektronikąrozumiem że nie potrafisz wskazać innej polskiej tandety elektronicznejtu zgadzam się z brzęczkiem że za mocno zakorzeniło się w polakach przekonanie komunistyczne że zachód ma najlepsze wyroby i polskie nie jest w staniu mu dorównać choć a odbiegając w małym stopniu od elektroniki produktów które są wytwarzane w Polsce na potrzeby rynku zachodniego nigdy nie trafiające na nasz rynek jest multum nawet cześć podzespołów w samochodach porsche jest produkowana w polsce tyle że nie ma na nich made in poland tylko made in germany i kupując taki pojazd myślisz że jeździsz super niemieckim samochodem wyprodukowanym po części w polsce chiny to już inna historia zlecając wykonanie np wieży stereo na 5$ zrobią ci sprzęt za 5 $ jeżeli dasz im 100$ dostaniesz sprzęt jakości technicsa z napisem Radom ot cała filozofia
jacho Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Panowie, to oczywista oczywistość. Nie wiem o czym wy mówicie! Zapomniały woły, że Polska należała do bloku socjalistycznego i wszelkiej maści myśl techniczna, dobre produkty itp. były blokowane aby przypadkiem nie wyprzedzić rosyjskich geniuszy? Do tego nie można było też kupić wysokiej jakości podzespołów, nawet te niskiej jakości były trudno dostępne i wszystko trzeba było załatwiać".I dlatego produkty z zachodu były lepsze i tyle. Bo tam można było produkować a u nas trzeba było słuchać towarzyszy z góry. I teraz w znaczącej większości przypadków też tak jest. Bo my tak naprawdę produkujemy od 20-30 lat. Zachód od kilkudziesięciu. Więc bardzo mi przykro ale trzeba sobie powiedzieć prawdę. Na obecnym etapie jesteśmy w czarnej d. i poza pojedyńczymi rodzynkami nie potrafimy przebić na rynku.A rutus doskonale pokazuje że jednak da się. Proxima to maszynka z bardzo mocną pozycją na rynku. Teraz czas na Argo. Zobaczymy jak mu pójdzie.Dobry produkt obroni się sam. Może kolega Brzęczyszczykiewicz wreszcie wypuści swoją wykrywkę podbijając świat. I tego mu z całego serca życzę. Jeśli na swoim magicznym polu testowym pokaże jak kopie tyłek innym wykrywkom to nie mogę dać za nią nawet 4 tys. No problemo.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Wzruszyłem się życzeniami. Ale nawet mimo szczerych chęci i finansowego poświęcenia, NIEKTÓRZY, a jest ich trochę, nigdy oficjalnie nie zostaną moimi klientami. Wedle jednej z wielu zasad które mi wpojono, i niejednokrotnie miałem okazję potwierdzić jej słuszność: lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć".Warto mieć zasady :)
kijow Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 a ja uważam ze Rutus jest przereklamowany,i jest to nie tylko moja opinia.
jacho Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Jak większość wykrywek ze średniej/wyższej półki. Żadna nowość. Jednak w tej klasie cenowej ciężko o coś lepszego.
kempa Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Kolego kijow skoro jest przereklamowany to podaj przykład wykrywacza w cenie do 2000zł który będzie tak uniwersalny,ma tyle programów-ma tryb statyczny,dynamiczny,dużo możliwości jeśli chodzi o dyskryminacje.ja rutusa osobiście w ręku nie miałem więc opieram się na suchych danych-a jeśli chodzi o zasięgi na opiniach z tego forum. Podaj jakiś przykład bo ja o wykrywkach dużo czytam i nic mi do głowy nie przychodzi.pozdrawiam
SaperDębica Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Moze kolega chcial wyciagnac boratynke z 60cm i sie nie udalo...Nie widze innej lepszej wykrywki za takie pieniadze! Ale...Mi najbardziej pasuje proximkaArgo jest lepsze, lzejsze, ma wiekszy potencjal od proximy. Wiecej narazie sie nie wypowiadam... Nie wykluczone ze ktos znajdzie lepsza za 1800 z seri niewiadomego pochodzenia/wedkowany
kijow Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 White s prizma 5G super sprzęt miałem ostatnio przyjemność z nim pośmigać,proxima się do niego nie umywa,rok temu nabyłem proximę i po tygodniu poszukiwań sprzedałem,nabrałem się też na salamandrę ten to jest dopiero beznadziejny sprzęt,a trochę mam doświadczenia od 20 lat śmigam z wykrywaczem i nie jeden sprzęt przetestowałem w tej chwili posiadam Fischera F75 I GT moim skromnym zdaniem najlepsze wykrywacze na rynku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.