fidzir Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 spróbuj się skontaktować z panem kasprzakiem-www.kamilos.com.pl może u niego jescze coś będzie...
aragain Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 Co koledzy myślą o tym , że proxima wer.3.0 nie ma strzałek wskazujących najniższa i najwyższą wartość w sygnale od wykrytego przedmiotu i kwadratów wskazujących jego średnia wartośc? Kwadraty są ale na kazdym sygnale nakładają się na siebie .Czy to wana mojego nowego oprogramowania?
danielka Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 ja również posiadam proxime ver 3.0 Proxima faktycznie nie ma strzałek wskazujących najniższą i najwyższa wartość sygnału i tych kwadratów ale to nie jest chyba wina oprogramowania tak po prostu jest w wersji 3.0
damiani Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Najwidoczniej producent uznał to za zbędne i dodatkowo obciążające procesor oraz wyświetlacz więc to usunął (uprościł).Zresztą najlepiej on to wyjaśni - ja tylko gdybam.
Fahrenheit Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 Mógłby ktoś króciutko wytłumaczyć czym różnią się pomiędzy sobą v.1, v.2 i v.3?
damiani Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 Z tego co pamiętam:v.1. w trybie statycznym dyskryminowane przedmioty dawały sygnał dźwiękowy a nie dawały liczb na wyświetlaczuv.2. jak wyżej z tym że nie dawały sygnału dźwiękowego + liczb na wyświetlaczuv.3. najlepiej poczytać instrukcję na stronie producenta - chyba powtórka z v.1. czyli znowu dźwięk jest a brak liczb w trybie statycznym na wyświetlaczu plus dodatkowa opcja korekcja kamieni magnetycznych plus brak strzałek dla min i max wartości fazy sygnału jak w Argo.Najlepiej niech to potwierdzą ci którzy robili upgrade'dy.
damiani Napisano 26 Luty 2011 Napisano 26 Luty 2011 v.2. jak wyżej w v.1. z tym że nie dają sygnału dźwiękowego + liczb na wyświetlaczuTak miało być ;-)
Fahrenheit Napisano 27 Luty 2011 Napisano 27 Luty 2011 Rozumie, że w zasadzie jeśli chodzi o możliwości nie ma znaczenia, który wybiorę?
Marekmoni Napisano 27 Luty 2011 Napisano 27 Luty 2011 Witam. Jak masz możliwość gdzieś dostać v.2 to kupuj, polecam jak dla mnie najlepszy model rutusa. Pozdrawiam. Marek.
fidzir Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 i jak tam drodzy użytkownicy argo?? wiosna się zbliża wielkimi krokami więc czas wypróbować nowy wynalazek rutusa,,ja zamieżam z nowo nabytym sprzetem polatać w wekend tak że opiszę moje pierwsze wnioski z działania tego sprzetu,a może już ktoś z nim polataltrochę czasu to proszę o opinie,,,a i jeszcze jedno jeśli ktoś zamierza kupić coś ze stajni rutusa w systemie ratalnym przez internet to polecam sklep GREEN CAMO,,bardzo fachowe podejście do sprawy,bardzo dobry i miły kontakt,szybka i profesjonalna wysyłka..polecam w 100%..
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Ja już byłem na dwóch krótkich wypadach.Na razie dużo powiedzieć nie mogę. Chodziłem po poletku które wcześniej wyczyściłem kanarkiem 150.Sygnałów było sporo ale co z tego jak ziemia beton.Na razie chodzę na dynamiku filtr standard albo 4-go rzędu.Brakuje mi trochę tego fajnego gongu jaki był w kanarku ale co tam gong liczą się osiągi.Szkoda że nie ma takiej podpórki jak w kanarku gdzie wykrywacz fajnie leżał na ziemi argo się przewraca, wagę też ma swoją.Na razie tyle więcej może po weekendzie.a ten sklep również polecam bo też tam dokonałem zakupu.Pzdr
kaskaxxx Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Wkrótce nabede rutusa może za jakiś 3 tygodnie ponieważ po rozmowie z panem Arkiem doszłam do wniosku że warto poczekać na owego ARGO" ze skrzynką na elekrtonike zamocowana POZIOMO !!! Wiec problem z wywracaniem się rozwiązał. Myśle że to dobra wiadomość dla przyszłych nabywców.POzdrawiam.
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Wtedy otworki na głośnik będą na dole czy na górze ? Bo jeśli na dole to będzie się dostawał przez nie syf do głośnika
jacho Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Jeśli będzie na górze to będzie się dostawał i nie wylatywał :)Większość wykrywek ma otwory na spodzie. Głośnik od strony membrany jest szczelny i odrobina błotka mu nie zaszkodzi. Wyschnie i się wykruszy. Najważniejsze żeby nie była papierowa tylko jakaś mocniejsza. To nie hi-fi. Jakość dźwięku ma drugorzędne znaczenie.
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 A jak się będzie dostawał nasypiesz go ? :)Zresztą nie moja sprawa ja mam puszkę w pionie i głośnik z boku :)
Spalice Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Używam Argo (z sondą CC)od lutego.Wcześniej był Ace 250.Wypróbowywałem różne kombinacje ustawień i mnie najbardziej pasuje dynamik/relikt+własne dźwięki.Szukam głównie drobnicy.Pierwsze wrażenia po przesiadce z kanarka to chaos,po stopniowym wchodzeniu" się w sprzęt bardzo mi odpowiada.Jest znacznie głębszy i ma lepszą dyskryminację niż Ace.Chodzę po maksymalnie zaśmieconym terenie gdzie kanarek dosłownie wariował Argo wyciąga ładne fanty.Nie byłem jeszcze na polu.Ale wiosnę już czuć.Pozdrawiam,Tomek
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Ale na monetki to chyba od filtru relikt lepszy będzie 4-go rzędu lub standard.Ja jeszcze nie chodziłem z sondą CC tylko z standardową no ale idzie wiosna, więc wszytko powoli się wypróbuje.Pzdr
Spalice Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Zgadzam się z kolegą.Tyle,że filtr 4-rzędu lepszy będzie na polu,a nie na śmietniku.Po za tym z małą sondą sprzęt jest wyraźnie poręczniejszy i namierzanie jest prostsze.Ale to może tylko moje takie zboczenie po Ace.
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Zgadza się swoja drogą ciekawe jak jest różnica w zasięgach między tymi sondami ?
Spalice Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Standard wydaje się być głębszy.Ja jestem wygodny i wolę poręczny sprzęt(mała sonda).Chociaż na okopy nie mówię,że nie.
fidzir Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 dzisiaj wreszcie po raz pierwszy wyskoczylem z argo na pole,,ziemia już odpuścila i mozna pokopac na dobre 20-30 cm,,moje pierwsze wrażenie pozytywne,żadnych wzbudzeń i dziwnych dzwięków przy liniach wysokiego napięcia,głębszy od proximy,chodzilem na sondzie podstawowej,ustawienia; filtr-trochę standard,trochę relikty,wydaje mi się iż standard lepszy na drobnicę,szybkość-16,maskowanie-4,dyskryminacja -15,czulośc-40-45..wial silny wiatr i jakoś nie zauważylem żeby byl cichszy od proximy,sygnaly slyszałem idealnie,chodzę narazie bez sluchawek,efekt po półtorej godzinki chodzenia--3 guziczki,klamerka od pasa,2 medaliki,srebrne 10 kopiejek,i kilka blaszek ktore kiedys byly monetami..jak na początek to calkiem nieżle...
draco236 Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Witam kolegę to masz szczęście ze ziemia odpuściła jestem ze świętokrzyskiego i u mnie ziemia odmarzła ale na 4 cm a pod spodem skamielina nie da rady chodzić po polach czy łąkach a co do tych Lini wysokiego napięcia to mi wariuje jak jestem od słupa jakieś 20 metrów , a chodzę na czułości 40 41 bo wyżej jak dam za dużo dźwięków z siebie wydaje :) i dlatego mnie dziwi ze tobie przy lini wysokiego napięcia nic nie wariuje ,jak się wsłucham w te wszystkie dźwięki to tez mogę chodzić ale to koszmar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.