hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam jak najlepiej je wyczyscić, żeby nie zniszczyć emalii ??
kacell Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam. Gdyby to były moje odznaczenia, to bym je zostawił takie jakie są. Zrobisz jak będziesz chciał :)
hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 chciałbym wydobyć ich piękno bo jak by nie patrzył to sa pokryte brudemA po 2 to boje sie o dalszy postep korozji
hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 może jakas rada starych wyjadaczy :)??
GeneralRemek Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Czyszczenie tej na dole sobie odpuść, nie trzba w nią ingerować. A pozostałe, hmm. JA bym spróbował przetrzeć oliwką i zostawiłbym. Ale ja to ja.Pozdro!
hudy Napisano 2 Październik 2010 Napisano 2 Październik 2010 może bawełniana ściereczka i pasta do miedzi i mosiądzu KIWI"...
Swiety82 Napisano 2 Październik 2010 Napisano 2 Październik 2010 Może na początek moczenie w wodzie utlenionej?
hytek7 Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 czy woda utleniona napewno nie usuwa patyny ??ostatnio moczyłem w wodzie utlenionej haftke ze stopu miedzi gdyz chcialem pozbyc sie zielonych wykwitów. zielony badziew po 3 dniach moczenia zszedł w 30%. dostałem rade zeby wygotowac w oliwie, po gotowaniu wydaje mi sie ze nalot sciemnial i sie utwardził niz zszedł z haftki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.