hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam jak najlepiej je wyczyscić, żeby nie zniszczyć emalii ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Witam. Gdyby to były moje odznaczenia, to bym je zostawił takie jakie są. Zrobisz jak będziesz chciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 chciałbym wydobyć ich piękno bo jak by nie patrzył to sa pokryte brudemA po 2 to boje sie o dalszy postep korozji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 może jakas rada starych wyjadaczy :)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Czyszczenie tej na dole sobie odpuść, nie trzba w nią ingerować. A pozostałe, hmm. JA bym spróbował przetrzeć oliwką i zostawiłbym. Ale ja to ja.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 może bawełniana ściereczka i pasta do miedzi i mosiądzu KIWI"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 Może na początek moczenie w wodzie utlenionej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 czy woda utleniona napewno nie usuwa patyny ??ostatnio moczyłem w wodzie utlenionej haftke ze stopu miedzi gdyz chcialem pozbyc sie zielonych wykwitów. zielony badziew po 3 dniach moczenia zszedł w 30%. dostałem rade zeby wygotowac w oliwie, po gotowaniu wydaje mi sie ze nalot sciemnial i sie utwardził niz zszedł z haftki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.