kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Witam ! Chciałbym się dowiedzieć czy pociski przeciwpancerne od mg 151 ( takie z aluminiową nakrętką z tyłu ) miały w sobie jakiś ładunek ? Nie że chce coś rozkręcać albo coś po prostu chcę się tego dowiedzieć. Ostatnio znalazłem kilka takich i nie wiadomo co z nimi zrobić ;/ na razie je zakopałem. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Zapomniałem dodać że mg 151/20 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 wejdź na pocztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Też sprawdź pocztę :D Jak co to pisz na gg: 935600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 W tym aluminiowym pojemniku znajduje się 3,4g fosforu więc się nie baw bo bardzo brzydko przypali Ci rączki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Nie nie bawiłem się. Ale dzięki za ostrzeżenie. A można wiedzieć na co w pociskach przeciwpancernych był fosfor ? Przecież przeciwpancerne to zwykły kawałek metalu, szpiczasty bez zapalnika. Nie rozumiem tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Według mnie ten fosfor w tym pojemniku był po prostu Zbędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Zapominałem dodać że były też z ładunkiem trotylu...A fosfor był w celu zapalenia np przebitego zbiornika itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Tak więc nie koniecznie zwykły kawałek metalu,typów było sporo i trzeba podchodzić do tego ostrożnie.http://www.ww2incolor.com/forum/showthread.php?4127-Luftwaffe-Cannons-amp-Machineguns./page4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Niby znajdywałem takie jak na tym zdjęciu ale też nie do końca. U moich ta nakrętka aluminiowa jest trochę inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 nie wiem czy dobrze widać ale ja znajdowałem takie czubki jak na 1 pocisku i ta nakrętka troche się różni od tej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 http://www.municion.org/20mm/20x82.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 4 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Tak jest tam ten mój. Będę musiał jakoś przetłumaczyć ten tekst i się dowiedzieć co one mają w środku. Dobra jeszcze raz dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.