fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 witam po dwóch latach chodzenia z proximą czas na przesiadkę na lepszą maszynę,i tutaj mam pytanko do forumowiczy,biorę pod uwagę dwie maszyny garretta 2500 lub x terra-705..jestem typowym drobnicowcem nie interesuje mnie grube żelastwo,więc proszę o poradę jaka wykrywka bedzie najlepsza??
fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 o x terce trochę już się naczytalem informacji,ale o garrecie nie wiem zbyt wiele,tylko tyle iż jest dużo droższy...proszę o opinie użytkowników tych zagranicznych maszynek...
Vorax Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ja mam Gti.Jesli myslisz tylko o drobnym kolorku to moim zdaniem nie warto zamieniac na Gti-szkoda kasyPozdrawiam Vorax
fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 dzięki vorax tak też wywnioskowalem z opisów że gti jest dobry na grubszy metal...
Vorax Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Gti to kosiarka na drobnice i kosze nia mase kolorku szczegolnie na snajperce,natomiast oprocz tego siega tez duzo duzo glebiej na czym takze mi akurat bardzo zalezy.Jesli jednak nie chce Ci sie kopac gleboko i wolisz drobnice to moim zdaniem nie warto kupowac Gti. To tak jakbys Ferrrari jezdzil tylko na 1 i 2 biegu.Taka jest moja opinia.Poza tym Gti jest dosc ciezki i po co targac ciezki wykrywacz na powierzchowne fanty gdzie inna lzejsza i tansza wykrywka tez sobie z tym niezle poradzi.
fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 dzięki vorax dosyć już mam ciezkiej wykrywki,proxima jest fajną wykrywką ale ta waga i złe wyważenie moim zdaniem trochę odstrasza...
Vorax Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Rozumiem,Gti jest dobrze wywazony ale to ciezki wykrywacz.Jesli chcesz cos lzejszego to odradzam,terka dobra ale nie wiem jak z awaryjnoscia.Podobno to dosc wrazliwe wykrywki.
fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 no właśnie dużo się naczytałem o slabych mocowaniach sondy w x terra..ale poza tym ponoc niezły sprzęt dobry na drobnicę głębiej zalegającą..
VanWorden Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 fidzir - jedynym lekarstwem na słabe mocowanie" sondy jest zdrowy rozsądek, czyli jak wyczujesz opór podczas mocowania nowej sondy to przestajesz kręcić i tyle:)) X-Terr używam prawie pięć lat i ani razu nie mie miałem takiej usterki, tfu tfu;-) PozdrawiamVW
fidzir Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 vanworden dzieki za info jak co to będę delikatny pozdrawiam...
adek_ Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 mialem gti 2500 , przesiadlem sie na terke. Analizujac plusy i minusu każdego z tych wykrywaczy dla mnie korzystniej wypada terka.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.