huk 100 Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Napisano 2 Wrzesień 2010 a namierzył je młody Huk który sobie w tym dniu postanowił polatać :):)
primer Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Stare symulatory od TS-11 Iskra. Pozyskane z Radomia i stoją pod chmurką na lotnisku w Piastowie.
huk 100 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 ok.dzięki - że w Piastowie to wiem :):):)
Trooper85 Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Jest jakaś szansa na pozyskanie tych gratów?
huk 100 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 myślę że duża - rzucę temat , a muzeum jakieś by ich nie chciało ???
primer Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Dyrektor Aeroklubu Radomskiego jest pazerny na kase niestety. Osobiście nie rozmawiałem na ten temat z nim ale kiedyś w innej sprawie ( odkupienie starego Uaza ) podał mi taką cene, że aż się usmiałem hehhehe Napewno dało by sie je kupić tylko pogadac trzeba. Wnętrza są wyprute i pozbawione przyrzadów ( zostały fotele, manetki i tablice, panele od radia ). Jak je z cieżarówki zrzucili tak na kupce leżą juz prawie rok. Czasem ktos cos sobie z nich weźmie do własnej kolekcji. To był taki prezent z którym teraz AR nie wie co zrobić hehehe Jak ktos ma chęć to jechac, rozmawiac i brac na kilogramy bo jak tak dalej pójdzie to po zimie z tej sklejki zostanie tylko ramka ehhhh ;-(Aha nie ma co liczyć na ich ponowne uruchomienie bo reszta gratów i pulpitów sterowniczych jest wydmuszką w większości.
huk 100 Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Napisano 3 Wrzesień 2010 primer widzę że jesteś optrzaskany z tematem to pomożesz Trooper85 ja nie lubię się wtrącać :) gdybyś nie pomógł a tylko chciałeś obrobić tyłek Staśkowi mu to podaje namiary - Aeroklub RadomskiLotnisko Piastów26-660 Jedlińsktel.: 0-(...)-48 321-51-01fax: 0-(...)-48 321-50-56
primer Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 Ja ostrzegam tylko ewentualnych nabywców czego sie mogą spodziewać od osoby odpowiedzialnej za te symulatory. Niestety obawiam się, że przyszłośc tych kabin będzie taka że po zimie trafią w otchłań kszaków za hangarem. Wątpie że ktos wyraża chęć zajęcia sie tym tematem... nawet i ich sprzedażą.Moim zdaniem te kabiny powinny trafić do muzeum a nie do środowiska dla którego nie mają wartości historycznej.Nie chodzi mi o obrabianie komuś tylko opisuje to co widzę i to jak ktoś postepuje z kawałkiem historii polskiego lotnictwa.
s_boj Napisano 3 Wrzesień 2010 Napisano 3 Wrzesień 2010 osobiście nie mam takiej możliwości, ale ktoś z Krakowa, czy okolic mógłby o tych symulatorach zawiadomić MLP
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.