afrak Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 Witam, posiadam taka kolbe do niemieckiego mausera. chciał bym sie dowiedziec jaki producent wupuszczeał takie kolby gdyz baczek koncowy jest inny, i z jakich lat moze pochodzic. Dzieki
8total4 Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 nie chcę palnąć głupoty, ale sprawdź wzory kolb eksportowanych do Brazylii przed IWŚ.Danziger to raczej nie jest.pozdro.
Luftlander Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 Kolba od Jugosłowiańskiego Mausera, 1.TRZ oznacza Tehnicki Remontni Zavod. Dyskusja na temat...http://parallaxscurioandrelicfirearmsforums.yuku.com/topic/24502
8total4 Napisano 30 Sierpień 2010 Napisano 30 Sierpień 2010 fakt.. ta Ż-etka nie dawała mi spokoju..pozdro.
afrak Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 I jeszcze jedno pytanko to dla czego na osadzie bagnetu sa niemieckie waffenamt-y ??
afrak Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 Witam, posiadam taka kolbe do niemieckiego mausera. chciał bym sie dowiedziec jaki producent wupuszczeał takie kolby gdyz baczek koncowy jest inny, i z jakich lat moze pochodzic. Dzieki
Luftlander Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Jugole w swoich zakładach (TRZ) mieli od cholery części zamiennych do Mauzera.
afrak Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 A czym ona się różni od orginału 98k, oprocz tych baczkow.Bo jak ja kupowałem to bylem swiecie przekonany ze to niemiec, tylko ze te baczki nie dawaly mi spokoju
Luftlander Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Tak na pierwszy rzut oka to nakładka na lufę jest garbata" niemieckie są raczej proste i to drewno bodajże Wiąz popularne w Jugosławii.
Pytanie
afrak
Witam, posiadam taka kolbe do niemieckiego mausera. chciał bym sie dowiedziec jaki producent wupuszczeał takie kolby gdyz baczek koncowy jest inny, i z jakich lat moze pochodzic. Dzieki
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.