adrian950 Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Witam chcialem sie poradzic otoz 1.Wyczyscilem bagnecik szczotka na wiertarce (nie uszkadzajac go bo mam specjalna szczotke) I postawilem na polce zasmarowalem warstwa o grubosci 2mm Wazelina techniczna Bezkwasowa i po tej stronie co lezal oparty o polke nie ma plamek rdzy a tam gdzie slonce dochodzi czyli po drugiej stronie sa male plamki czym jest to spodowane i co zle robie 2.Czy okladziny posmarowane pokostem lnianym maja negatywne skutki na metal :)dzieki i pozdro Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 A jaka to jest ta specjalna szczotka? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 ja ją tak nazywam jest to normalna szczotka na wiertarke mosiezna tylko nie pamietam jak to sie nazywa specjalne wlasnie tylko do szczotek takich malych :) z dokladnoscia i perfekcja zrobic mozna kazdy bagnet;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 zrobić, zjechać, zniszczyć, spartolić. każdy wie o co chodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 niee czemu wlasnie robie tak zeby nie spartolic:)nie lubie metod chemicznym bo nienawidze chemi a zarazem jescze mam pytanie jezeli mam stany magazynowe i wyczyszczone z rdzy to jak myslicie lekko nasmarowac wazelina techniczna czy tak wiecej i jak wy zabezpieczacie swoje zbiorki :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Ja zabezpieczam paraloidem b44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 a dlugo ci juz trzyma ???nie rdzewiejac bo mysle aby kupic i jak to rozrabiasz :) pozdro http://www.strefakonserwatora.pl/paraloid-b44-200g-p-35.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Kupiłem na allegro swego czasu trochę, trzyma na razie całkiem dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 a jak to rozrabiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 a jeszcze chcialem sie spytac BO SIEDZICIE W TYM JUZ DLUGO TO JAK CZYSCICIE NP. BAGNET Z LEKKA RDZA KASZKA LUB LEKKIE WZERKI ??? PONIEWAZ SZCZOTKI MI SIE SKONCZYLY NA WIERTARKE :) I MYSLE O CZYMS NAPRAWDE DOBRYM CO PROPONUJECIE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 zmien forum - moja propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 30 Sierpień 2010 Share Napisano 30 Sierpień 2010 dzięki woytas, mnie jakoś głupio było to powiedzieć.naprawdę zmień forum, bo przykro się czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.