Skocz do zawartości

Proxima- spostrzeżenia

Mazow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin w terenie hehe,nie wciskaj czlowieku ciemnoty że po takim czasie rączka nie boli,no chyba że ty pudzian jestes to może wtedy uwierzę...ja do wątlaków się nie zaliczam i powiem ci że po 3 -4 godzinach w terenie nieraz mialem dość machania,a jeśli chodzi o wzbudzenia to częstotliwość też zmieniałem i nie dawało to żadnej poprawy,jedynie jak z czulośći zjechałem to bylo trochę lepiej,...poza tym wykrywka ok,ale podobno sa o niebo lepsze więc postanowilem zmienić i sam się przekonać czy rzeczywiście rutus tak odstaje od innych droższych wykrywek jak to opisują znawcy tematu,ale to już trzeba samemu doświadczyć na wlasnej skórze..pozdrawiam...
Napisano
Jak się umiejętnie chodzi to 8 godzin da się radę ale fakt faktem zakwasy nieraz w łapie mam ale jak kupowałem wiedziałem, że nie jest lekka. Poza tym sprzęt ok chodzę drugi sezon i jeszcze nieraz zaskakuje mnie;) Pozdro
t_k
Napisano
Proxima to niewątpliwie dobry sprzęt,jak za te pieniądze,ale nie oszukujmy się,są lepsze wykrywki,co do akumulatorków to używam GP 2500 (1.2V),(niklowo-wodorkowe)i nie ma problemów z wkładaniem ich do koszyczka i wyciąganiem itd.,nigdy jednak na akumulatorkach nie osiągnąłem 100% na wyświetlaczu,najwięcej po naładowaniu akumulatorków miałem 68%,ale trudno się dziwić:na paluszkach alkalicznych mamy 1.5Vx6 paluszków=9V,a na akumulatorkach mamy:1.2Vx6 paluszków=7.2V,chyba,że są to akumulatorki 1.5 woltowe,bo i takie są i wtedy wszystko jest ok.,plusem chodzenia na akumulatorkach jest to,że nie trzeba kupować ogniw alkalicznych i wydawać kasy,dodatkowo na ogół akumulatorki mają większą pojemność od ogniw alkalicznych,dzięki temu starcza nam energii na dłuższe poszukiwania,wadą Proximy jest niewątpliwie duża waga,o czym niejednokrotnie była mowa,poza tym piankowy uchwyt szybko się zużywa,no i niestety jak ktoś wcześniej napisał Proximą nie da rady znaleźć monety obok żelaza,czyli maskowanie do bani.Ale ogólnie jest nieźle i za te pieniądze naprawdę warto.
Napisano
Witam, moja proxima ciągle robi pip pip pip pip... jak ją zresetuję, podejdę 2-3m znów pip pip pip pip... wskaźnik baterii 15%. co to za przyczyna? bateria czy coś innego?
Napisano
witam, dołączę się ze swoim pytaniem :)
Do osób którym udało się już trafić jakiś depozyt za pomocą Proxy, otóż powiedzcie mi jakie wskazania wam pokazywało kolorek czy żelastwo ?
Bo ja ciągle jak zdecyduje się kopać poniżej 0 znajduję złom a jak nie kopię mam zawsze wrażenie, że mnie cos ciekawego ominęło :(
Napisano
widzisz czasem nawet jak pokaże kolorek to i tak może byc złom:) rdza robi swoje:) ale tu też chodzi o siłę sygnału ja jak mam jakież wąty to kopię bo zawsze warto niż potem myślec co by żeby jak by gdyby:)
Napisano
Jak zaczem chodzi w trybie jednoczesnym i kopac ponizej 0 to moj las nabral nowego wymiaru... Moje rece od opaty tez. Niestety wiele znalezisk musialo trafic do gleby, bo nie jestem amatorem urywania sobie rak i innych czesci ciala.Warto kopac wszystko ale jest to dla cierpliwych ludzi. Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Pochodziśz bez dyskryminacji to sie osłuchasz. Ja już np wiem jak po wyswietlaczu odróżnic gwoździe i inne drobne żelazne przedmioty druty itp, a kopie tylko mocne sygnały na żelazo pomiedzy -40 a 0 i jak do tej pory raczej potrafie przewidziec co mam pod cewka czy cos małego czy dużego z żelastwa i chyba o to chodzi w kopaniu militarów. kupując wykrywacz chciałem miec coś uniwersalnego bo spędzam praktycznie tyle samo czasu na polach i w lasach szukajac monet i od czasu do czasu tez drobnych militrarów łusek , klamer bagnetów itp więc chciałem miec coś co ma jednak potencjał a nie jabla Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie