Skocz do zawartości
  • 0

luneta do mausera

Adam293

Pytanie

Napisano

Witam. Mam okazję nabycia powyższej lunety od myśliwego za cenę ok. 150 zł. Niestety nie dysponuję innymi fotkami.
Po pierwszę wiem o niej tylko tyle ze jest niemiecka.
Po drugie chciałbym użyć jej do mojej repliki mausera z okresu II WŚ. I tu pytanie czy lunetka nada się do repliki pod względem historycznym ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wrzuciłem kiedyś moją lunete Mausera,chciałem dać link,ale nie moge tego znależć.Spróbuj poszukać w dziale Miejsca warte odwiedzeniaamość Tomaszów co w trawie piszczy"chyba cz.II.
Pzdr.
Napisano

Witam. Mam okazję nabycia powyższej lunety od myśliwego za cenę ok. 150 zł. Niestety nie dysponuję innymi fotkami.
Po pierwszę wiem o niej tylko tyle ze jest niemiecka.
Po drugie chciałbym użyć jej do mojej repliki mausera z okresu II WŚ. I tu pytanie czy lunetka nada się do repliki pod względem historycznym ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
wszystko zależy od kodów producenta (tzw. bić) na lunecie. Tylko po tym można rozpoznać kto daną lunetkę wyprodukował.

co do fotek, służę:

http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&tbs=isch:1&&sa=X&ei=wsd3TPf7LtvPjAfY7pDnBQ&ved=0CB8QBSgA&q=scoped+mauser+98k&spell=1&biw=1280&bih=828

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie