Skocz do zawartości
  • 0

Odznaczenie za walkę z bandami.czy oryginał?

vojtaz2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego vojtaz2 twa odznaka na 100 procent lewa,w życiu spotkałem się 3 razy z oryginałem wykopkowym,wykonane są z cynku i pokryte są cienką warstwą mosiądzu ,brązu.nie spotkałem się z zapinką, z boku,kilka lat temu była na giełdzie we wrocławiu cena około 1000 euro,nie było zainteresowania.widziałem w czechach na giełdzie ceny astronomiczne ale przetrawione i duże prawdopodobieństwo że były to kopie,ten sam sprzedawca oferował szpangi i odznaki LW wszystko przepalone kwasem.
Napisano
Witajcie, mi też wygląda to na lipę, ale spełniam prośbę mojego kolegi który nie jest zarejestrowany na forum i nie ma czasu żeby siedzieć i pilnować tematu. Czy ktoś z was może wrzucić fotki oryginalnego odznaczenia? Aha i widziałem kiedyś marynarskie odznaczenia z poprzeczną szpilką, sprzedawane jako oryginały.
Napisano
tu na tej aukcji widać ładnie zrobiony krzyż niemiecki dobra kopia ,ale coś z z farbą nie wyszło.http://allegro.pl/krzyz-niemiecki-deutsches-kreuz-gold-i1189746886.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie