chavez Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Napisano 19 Sierpień 2010 witam wszystkich bardzo serdecznie :)jestem od niedawna posiadaczem garreta ace 250 , chciałbym uzyskać parę informacji od osób które śmigają na tym sprzęcie i osób związanych z wykrywaczami , jak na amatora samouka jestem troszkę zdezorientowany i ( zagubiony ) więc moze stara gwardia pomoże, podpowie i pokieruje ! zacznę od tego :1 - czy z zasady jak wychodzi się w teren trzeba z góry ustalić sobie cel ( to znaczy szukamy militariów czy skarbów ) ?2 - pytanie moje dotyczy sensitivity ( podług czego je ustawiamy: słabsze - silniejsze ?3 - jeśli ustawie np. na coins to on i tak będzie znajdywał powiedzmy militaria i na odwrót ?ps - jeśli ktoś ma jeszcze jakieś przydatne wskazówki uwagi i wyjaśnienia bardzo bym o nie poprosił pozdrawiam serdeczni i z góry dziękuje za pomoc
tyfus Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 witajmyślę, że twoje pytania bardziej pasowałyby do innego działu :http://www.odkrywca.pl/forum.php?id_forum=1i druga rzecz - miła lektura, z naszej forumowej wyszukiwarki :http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=ace+250&ws=txt&id_forum=all&forum=on-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:23 19-08-2010
majos Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 dość sporo czasu spedziłem z tą wykrywką ,senstivity czyli czułość ustawiałem z reguły jedną kreske mniej niż max ale sam musisz sie wczuć jesli garret wzbudza sie po trawie czy gałązkach zmniejsz jeszcze o jedeną kreske ,zawsze sobie obieram jakiś cel to zaoszczędza czasu ,musisz poszperać troche po starych mapach w swojej okolicy napewno są ciekawe miejsca aha i obowiązkowa osłona na cewke jak niemasz to zrób z czegoś bo łatwo odpryskuje , baterie czy akumulatory firmowe, jak na wskażniku bateri bedą 2 kreski to ładuj lub wymień bo praca tej wykrywki bedzie niestabilna ,na monetki chodziłem na jovlery [czy jakoś tak tam jest ] czułość jedna kreska mniej a militarka no cóż to nie sprzęt na to ale na all metal coś znajdziesz no to tyle co pamiętam z mego pierwszego wykrywacza
tyfus Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 a co ? przy każdym wątku masz NEW ?już to zauważyliśmy wczoraj, ale nie u każdego tak się robi - ja mam tak jak zawsze.Problem zgłoszony.
chavez Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 a jeśli chodzi o osłonę to jakie są sposoby domowe na jej zabezpieczenie ? mozecie zaproponować jakies patenty ?
chavez Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 a i chyba NAJWAŻNIEJSZE PYTANIE ! panowie powiedzcie tak szczerze czy każdy wypad ( ten spontaniczny jak i zaplanowany ) kończy się sukcesem większym lub mniejszym ? chodzi o to żebym nie poległ na wstępie psychicznie !
rafal_etz Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Nie ma się co nastawiać że coś znajdziemy wtedy jest większa radocha jak coś trafimy :D
tyfus Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 chavez - w tym wątku są jakieś patenty :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=646527#1106550-pozdro
chavez Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 panowie planując wypad w teren zakładając że powinien obfitować w znaleziska ( albo i nie ) jak długo spędzacie czas na poszukiwaniu ? 4h, 6h, możne więcej ?
BRAT_MIH Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Na militaria to ten wykrywacz nie jest, pociągnie odznaki, klamry itp, ale złom typu hełm czy bagnet to raczej przez przypadek. Zależy co uważasz za skarby, dla jednego skarbem będzie fajna monetka, plomba czy łuska - ten jest zadowolony i szczęśliwy po wypadzie. Drugi szuka złota i wraca wnerwiony :)))Czułość ustaw na maksa, o ile się nie wzbudza to zostaw, jak trzeba odejmij kreskę. Cewkę na początek można taśma oblepić, osłonę z czasem dokupić.
jacollo Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 ja tam się nigdy nie nastawiam, co wyjdzie to wyjdzie, samo łażenie z wykrywką to dla mnie dobrze spędzony czas ;-)) na tę chwilę max wytrzymuję 4 godziny w terenie ;-)) powodzenia
rafal_etz Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Ja jak trafię na obfity teren to mogę od rana do wieczora kopać byle coś wychodziło :D
sebo_sek Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Ja elektronikę zabezpieczam folią spożywczą. Pięknie przylega, nie szeleści a szczelność gwarantowana. Owiną dwa razy (raz na ekran, żeby było widać) i zakleić taśmą klejącą, żeby się nie odwiązywało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.