tadeks6 Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 Witam. Trafiłem ostatnio carski pozłacany guzik(oficerski?)Mimo,że guzik jest z mosiądzu to jego przednia część jest mocno przyrdzewiała( widać kawałki orzełka i pozostałości po złoceniu)Czym mogę odrdzewić ten guziczek, żeby go nie zniszczyć??Pozdrawiam tadeks6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 Tyl guziczka. Widać,że środek guzika jest z żelaza z nakładką mosiężną. Pozdrawiam tadeks6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 i jak udało się z tym guziczkiem? BO mam identyczny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Czerwiec 2011 Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Przypalić dziada nad palnikiem kuchennym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 27 Czerwiec 2011 Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Garnek ocet i na gaz.Cierpliwości.Weż najpierw woda szczotka troszkę detergentu,umyj zobacz co tam jeszcze zostało z niego.Wiele z niego już się nie wydusi,szczególnie chemią.Jakaś pasta polerska,sam będziesz widział co tu jest potrzebne.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.