rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 Proszę o pomoc w identyfikacji starej lufy, więcej zdjęć prześlę na meila.Pozdrawiam.
atylla Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 czy kolega może zdjęcie wstawić jak to w całości wygląda?
rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 sama lufa,kolby nie znalazłam,ale pogrzebie jak przestanie padać.
atylla Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 mi to wygląda na strzelbe myśliwsko,tak z ciekawości się pytam jest to strychowiec? daj zdjęcia całej lufy,poszukaj czy są bicia na tej lufie
rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 Nie wiem co to bicia,nie to nie strychowiec.Rozbierałam starą szopę i było to za kominem,dokładnie wciśnięte pomiędzy komin a ścianę.Znalazłam to dopiero wczoraj i nie wiem co z tym zrobić,wyszło na jaw jak na placu sam komin został.Praktycznie to całość.Wiem że w moich okolicach była dośc ostra walka jak i w czasie I i II wojny.
atylla Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 dubeltówka,mi to pachnie na początek 20 wieku.może ktoś z rodziny był myśliwym lub polował.ile lat szopa miała?,a koleżanka z jakich okolic?
rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 Park krajobrazowy Wzniesień Łódzkich okolice Niesułkowa,Wola Cyrusowa,Poćwiardówka.Nie u mnie nie było myśliwych ja kupiłam działkę ze starymi budynkami.
faraon1 Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Witam nie wiem dlaczego ale pachnie mnie to ;Belgijką; poszukaj baskili to część zamykająca lufę od strony haków .
rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 zaintrygowaliście mnie,jutro szukam ale co to zamek,to takie coś co przed strzałem się zaciąga"?A hasło baskili to już czarna magia ;-))
atylla Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 baskilia to metalowa część broni łamanej,w nim się znajduje mechanizm kurkowy.jednym słowem szukaj co metalowe jest.
rudywailer Napisano 28 Lipiec 2010 Autor Napisano 28 Lipiec 2010 Oki dzięki, jutro się odezwę.Dobranoc
kokesh Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Normalna dubeltówka a właściwie lufa od niej ,reszta powinna być ukryta w równie niedostępnym miejscu . Kiedyś trudno było sobie wyobrazić święta bez kiełbasy albo szynki z dzika, a dzik sam z lasu nie chciał przyjść . Jeśli nie chcesz mieć problemów , cenisz sobie spokój i brak konfliktów z prawem a zardzewiałe destrukty nie budzą w tobie większych emocji zdzwoń na najbliższy komisariat , niech przyjadą i zabiorą .Pozdro...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 kolby jak chcesz szukać to powodzenia:)dawno zgniła o ile była.mogą po niej zostać okucia itp..hehe,wiem wiem,taka radocha że zapomniałeś sprawdzić dołek po wyjęciu giwery:):)zdrów
Zwłoka Napisano 29 Lipiec 2010 Napisano 29 Lipiec 2010 kolego rudywailer,potrzebne Ci jest czółenko z tej lufy?? Jak co to sie odezwij na priv.Pozdro
Hebda Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 kokesh?zardzewiałe destrukty nie budzą w tobie większych emocji "a jeśli budzą?:)
kokesh Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Hebda znowu sięgałeś od górnej półki ? Przeczytaj wszystko od początku .
atylla Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 moim zdaniem dubeltówka została zdemontowana i części zostały ukryte a kolba pewnie spalona,tak często bywało z takim ukrywaniem,strychy,szopy itd;
Pytanie
rudywailer
Proszę o pomoc w identyfikacji starej lufy, więcej zdjęć prześlę na meila.Pozdrawiam.
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.