Skocz do zawartości
  • 0

lufa

rudywailer

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mi to wygląda na strzelbe myśliwsko,tak z ciekawości się pytam jest to strychowiec? daj zdjęcia całej lufy,poszukaj czy są bicia na tej lufie
Napisano

Nie wiem co to bicia,nie to nie strychowiec.Rozbierałam starą szopę i było to za kominem,dokładnie wciśnięte pomiędzy komin a ścianę.Znalazłam to dopiero wczoraj i nie wiem co z tym zrobić,wyszło na jaw jak na placu sam komin został.Praktycznie to całość.Wiem że w moich okolicach była dośc ostra walka jak i w czasie I i II wojny.

Napisano
dubeltówka,mi to pachnie na początek 20 wieku.może ktoś z rodziny był myśliwym lub polował.ile lat szopa miała?,a koleżanka z jakich okolic?
Napisano

Park krajobrazowy Wzniesień Łódzkich okolice Niesułkowa,Wola Cyrusowa,Poćwiardówka.
Nie u mnie nie było myśliwych ja kupiłam działkę ze starymi budynkami.

Napisano
Normalna dubeltówka a właściwie lufa od niej ,reszta powinna być ukryta w równie niedostępnym miejscu . Kiedyś trudno było sobie wyobrazić święta bez kiełbasy albo szynki z dzika, a dzik sam z lasu nie chciał przyjść . Jeśli nie chcesz mieć problemów , cenisz sobie spokój i brak konfliktów z prawem a zardzewiałe destrukty nie budzą w tobie większych emocji zdzwoń na najbliższy komisariat , niech przyjadą i zabiorą .Pozdro...
Napisano
kolby jak chcesz szukać to powodzenia:)
dawno zgniła o ile była.mogą po niej zostać okucia itp..
hehe,wiem wiem,taka radocha że zapomniałeś sprawdzić dołek po wyjęciu giwery:):)
zdrów
Napisano
moim zdaniem dubeltówka została zdemontowana i części zostały ukryte a kolba pewnie spalona,tak często bywało z takim ukrywaniem,strychy,szopy itd;

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie