michaljjj Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Napisano 27 Lipiec 2010 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji łuski od mausera. Pierwszy raz spotkalem sie z takim znakiem. Chcialbym się dowiedzieć o pochodzenie (kraj, fabryke, itp). Na zdjeciach były słabo widoczne oznaczenie więc sporządzilem rysunek.
Luftlander Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Tam jest AH - Állami Hadianyaggyár z Csepel Węgry.
michaljjj Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Napisano 27 Lipiec 2010 Dziekuje za pomoc.Jeszcze chciałbym zapyać się o łuski znaleźone na polu.Niewiem od czego są i z jakiego okresu.
Spalice Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Witam.To znalezione na polu to na pewno nie łuski.Znalazłem kiedyś identyczne,tyle,ze pełne.Wewnątrz znajdowała sie żółta masa(kwas piktrtynowy?,paliła się silnym,jasnym płomieniem.Myślę,że jest to jakaś część detonatora.Sam jestem ciekaw jak to działało.Pozdrawiam.
Pytanie
michaljjj
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji łuski od mausera. Pierwszy raz spotkalem sie z takim znakiem. Chcialbym się dowiedzieć o pochodzenie (kraj, fabryke, itp). Na zdjeciach były słabo widoczne oznaczenie więc sporządzilem rysunek.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.