piotrek vickers Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Co to za menażka, polska z przed II wojny światowej??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4sherman Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Sprawdziłbym też uchwyt pokrywy od wewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Co to za menażka, polska z przed II wojny światowej??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sioch Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Witam, jest to menażka wz.23/31. Pozdrawiam ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomson. Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 Tak wykorzystywana w kampanii wrzesniowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edelmano Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 hej jesli niema zadnych bic , daty itp to wydaje mi sie podkreslam wydaje mi sie ztego co wiem to jest to II wojna lub jakis okres przed. tak jak pisałem jesli niema bić, ja posiadam taska sama po dziadku mojej zony ale mojato stan b.dobry Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 27, 2010 Author Share Posted July 27, 2010 Tak nie ma żadnych bić. Dzięki za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 wieczko Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 wnętrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 widok z boku Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL*STRC Posted July 27, 2010 Share Posted July 27, 2010 kolego może na denku od niej jest cos wybite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted July 28, 2010 Author Share Posted July 28, 2010 Sprawdzałem dokładnie.Nie ma żadnych bić. Jeśli powojenna , to w jakich latach je produkowano? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek vickers Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 Jaka to w końcu menażka przed czy powojenna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Ale mimo to pokaż zdjęcie kociołka menażki, ze zdjętą pokrywką i zdjęcie mocowania uchwytu pałąka do kociołka.Menażki przedwojennego wzoru, ale różniące się szczegółami robili po wojnie w latach 40, w pewnym momencie (początek 50tych?) zaczęli wprowadzać nity i dalsze zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 Pokaż więcej zdjęć menażki, sprawdź dokładnie denka pokrywki i kociołka od wewnątrz i zewnątrz, rant kociołka. Jeżeli nie jest sygnowana to jest powojenna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
piotrek vickers
Co to za menażka, polska z przed II wojny światowej???
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.