Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet mauser bez sygnatur..

timki74

Pytanie

Napisano
Witam,mam możliwość kupić bagnet do Mausera 84/98 lub 98/05,nie wiem jeszcze dokładnie,z zabką,pochwą w bardzo dobrym stanie..
Niestety,ani bagnet,ani pochwa,ani zabka nie posiadają żadnych sygnatur,bić itd..czy były w epoce takie produkowane,czy też podróba jak sie patrzy.
Nie mam zdjęć niestety.
Z góry dziękuję.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bagnecik jest oryginalny. Pochwa rzeczywiście jest od innego bagnetu - zbyt malutka kulka na dole (albo polska, albo starsza niemiecka). Obawiam się, że żabka jest kopią.

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Faktycznie- na pierwszej fotce żabka jest zsunięta w dół i widać śrubkę z boku, co wcześniej przeoczyłem. Sugerowałem się niewielkimi rozmiarami kulki- która i teraz wydaje mi się trochę zbyt mała jak na późny niemiecki produkt, ale może to przekłamanie fotki …
Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano
Witam,mam możliwość kupić bagnet do Mausera 84/98 lub 98/05,nie wiem jeszcze dokładnie,z zabką,pochwą w bardzo dobrym stanie..
Niestety,ani bagnet,ani pochwa,ani zabka nie posiadają żadnych sygnatur,bić itd..czy były w epoce takie produkowane,czy też podróba jak sie patrzy.
Nie mam zdjęć niestety.
Z góry dziękuję.
Napisano
Cały bagnet jest równomiernie pokryty kaszą" pokorozyjną. Gdyby leżał w pochwie kaszą" pokryta byłaby tylko rękojeść. Dla tego myślę, że pochwa pochodzi od innego egzempalrza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie