Skocz do zawartości
  • 0

Wózek boczny od bmw

kapral82

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów.Jestem w posiadaniu takiego oto wózka bocznego prawdopodobnie od motocykla bmw pochodzącego z okresu miedz wojennego.I tu mam właśnie prozbe do szanownych kolegów o pomoc w identyfikacji modelu motocykla od jakiego ten wózek może pochodzić.Za wszelka pomoc z góry dziękuje.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
po zastanowieniu wygląda to na jakąś przeróbkę /może powojenną/ wersji HS Luxsus

http://shop.strato.de/epages/61367615.sf/de_DE/?ViewAction=View&ObjectID=20550171&Page=3

a tu wykorzystanie

http://shop.strato.de/epages/61367615.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61367615/Categories/%22Stoye%20Seitenwagen%20Ersatzteile%22/%22Stoye%20Seitenwagen%201933-1945%20Ersatzteile%22
Napisano
wózek taki mógl być najczęściej spotkany przy bmw r11 oraz r12 , inne firmy takie jak np. nsu także stosowaly takie wozy to że ma znaczek bmw nie znaczy że taki model musial jeździć tylko dla bmw , pewna partia wózków byla kupowana przez fabrykę motocykli (w tym prypadku bmw)i lączona już w fabryce i w takim zestawie oferowana w salonie danej marki do sprzedaży jako fabryczny zaprzęg(w tym przypadku bmw).
Bardzo fajne trafienie , taki stan i kompleność nie jest tani.Lampki ie są orginalne.
Napisano
nie neguję twej wiedzy wręcz przeciwnie uważam ze to odważna ocena, proszę tylko pokaż fotkę lub rysunek na potwierdzenie twojej oceny bo narazie wszystkie jakie znam wózki używane z rocznikiem 36 wyglądają trochę inaczej
Napisano

Witam szanownych kolegów.Jestem w posiadaniu takiego oto wózka bocznego prawdopodobnie od motocykla bmw pochodzącego z okresu miedz wojennego.I tu mam właśnie prozbe do szanownych kolegów o pomoc w identyfikacji modelu motocykla od jakiego ten wózek może pochodzić.Za wszelka pomoc z góry dziękuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie