Skocz do zawartości

2 odznaczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam 2 odznaczenia do identyfikacji domyślam się co to jest żel krzyż a 2 znalazłem w necie chodzi mi tez o ustalenie jaka to odmiana tego krzyża i jak z nim dalej postąpić ponieważ poprzedni właściciel go zniszczył czyszcząc farbę ze środka ?:) czy można ją nanieść znowu? czy te uszko da się naprostować
co do 2 odznaczenia to wiem ze wydano ich ok 8 tyś okr międzywojenny dam linka ale może ktoś cos ciekawego od siebie doda bo wiem ze są 2 wersje aluminiowa i miedziana posrebrzana ja mam ta 2moim zdaniem są też autentyczne pozdrawiam

Napisano

to ostatnie prosze o wypowiezenie się
jak juz wyz pisałem na temat żadkości ew. konserwacji autentyczności i oczywiscie o samych odznaczeniach pozdrawiam

Napisano
o co ci chodzi jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie wypowiadaj podane było ze 2 odznaczenia wiadomo ze do identyfikacji częsciowej jak wynika z dalszego opisu zdjecia sa dobre wiec co sie czepiasz jak nowicjusz
Napisano
UWAGA! W tytule nie umieszczamy zwrotów ID" PROSZĘ O ID" CO TO ZA PRZEDMIOT" itp.

http://www.odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-monetyguzikimedalepieczeci-i-inne-,658082.html#658082

ochłoń kolego....
Napisano
ok już wiem o co ci chodzi spoko :) pozdr i sorki za moją szorstkość trzymaj się może coś wiesz na temat tego odznaczenia ze słoniem? wydaje mi sie że dość żadkie? 8-8,5 tyś to chyba nie za wiele?
Napisano
Sudsee-Afrika-Kiautschou (to ostatnie w Chinach),pewno jakaś odznaka Kaiserliche Schutztruppe czyli pruskich wojsk kolonjalnych.
Napisano
Masz tu pod kolonialabzeichen http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pIBXEYosuyEJ:www.gwpda.org/medals/germmedl/weimmedl/weimar.html+Sudsee-Afrika-Kiautschou&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Napisano
dzieki za info szkoda ze zapiecie jest urwane
a co do krzyza to jaki to II klasa? ja sie na odznaczeniach nie znam ktos kiedys malował srodek jaka farbe uzyc?
Napisano
Eisernes Kreuz 2 Klasse. Krzyż żelazny II klasy. (więcej chociażby w Wikipedii). Środki krzyża malowane były czarnym matem bądź chemicznie zaczerniane. Uszko spróbuj podgrzać nad palnikiem i delikatnie nadać mu kształt pierwotny, szczypczykami. Możesz wsunąć odpowiedniej grubości drut i na nim zawinąć uszko.

+PozdrO+

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie