manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 Witam mam 2 odznaczenia do identyfikacji domyślam się co to jest żel krzyż a 2 znalazłem w necie chodzi mi tez o ustalenie jaka to odmiana tego krzyża i jak z nim dalej postąpić ponieważ poprzedni właściciel go zniszczył czyszcząc farbę ze środka ?:) czy można ją nanieść znowu? czy te uszko da się naprostowaćco do 2 odznaczenia to wiem ze wydano ich ok 8 tyś okr międzywojenny dam linka ale może ktoś cos ciekawego od siebie doda bo wiem ze są 2 wersje aluminiowa i miedziana posrebrzana ja mam ta 2moim zdaniem są też autentyczne pozdrawiam
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 tu link do tej odznaki ze słoniemhttp://www.militaria-lexikon.de/katalog/wk1/wk1_elefantenorden/militaria-lexikon_de_-_das_deu.html
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 to ostatnie prosze o wypowiezenie sięjak juz wyz pisałem na temat żadkości ew. konserwacji autentyczności i oczywiscie o samych odznaczeniach pozdrawiam
tyfus Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 manierka - naucz się w końcu tytułować wątki, OK?a jak ? przeczytaj Regulamin Działu
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 o co ci chodzi jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie wypowiadaj podane było ze 2 odznaczenia wiadomo ze do identyfikacji częsciowej jak wynika z dalszego opisu zdjecia sa dobre wiec co sie czepiasz jak nowicjusz
tyfus Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 UWAGA! W tytule nie umieszczamy zwrotów ID" PROSZĘ O ID" CO TO ZA PRZEDMIOT" itp.http://www.odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-monetyguzikimedalepieczeci-i-inne-,658082.html#658082ochłoń kolego....
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 ok już wiem o co ci chodzi spoko :) pozdr i sorki za moją szorstkość trzymaj się może coś wiesz na temat tego odznaczenia ze słoniem? wydaje mi sie że dość żadkie? 8-8,5 tyś to chyba nie za wiele?
tyfus Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 nie wiem na ile cena świadczy o rzadkości, ale na zagranicznych serwisach aukcyjnych wołają za nią ok. 110 euro - nieźle ...
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 dzieki to juz cos to znaczy żę pewnie dość ciekawa w srednim przedziale pozdrawiam
abcd Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Sudsee-Afrika-Kiautschou (to ostatnie w Chinach),pewno jakaś odznaka Kaiserliche Schutztruppe czyli pruskich wojsk kolonjalnych.
abcd Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Masz tu pod kolonialabzeichen http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pIBXEYosuyEJ:www.gwpda.org/medals/germmedl/weimmedl/weimar.html+Sudsee-Afrika-Kiautschou&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
abcd Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Ustanowiona w 1921 wiąc pamiątkowa byłych wojaków Schutztruppe.
manierka Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 dzieki za info szkoda ze zapiecie jest urwanea co do krzyza to jaki to II klasa? ja sie na odznaczeniach nie znam ktos kiedys malował srodek jaka farbe uzyc?
Sailer Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 Eisernes Kreuz 2 Klasse. Krzyż żelazny II klasy. (więcej chociażby w Wikipedii). Środki krzyża malowane były czarnym matem bądź chemicznie zaczerniane. Uszko spróbuj podgrzać nad palnikiem i delikatnie nadać mu kształt pierwotny, szczypczykami. Możesz wsunąć odpowiedniej grubości drut i na nim zawinąć uszko. +PozdrO+
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.