41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 Wpadła mi w łapki", taka książeczka;GENERAŁ PODPORUCZNIK W.P.Aleksander TruszkowskiZ DZIEDZINY ARTYLERJIz dwoma tablicamiNakładem krakowskiej spółki wydawniczejKraków 1920Za zezwoleniem cenzury wojskowej D.O. Gen. Kraków (L-O. W. 6707 z 4/XI. 1919)Tablice obejmują dane tech-taktyczne i konstukcyjne, dział używanych w IWW i wcześniej.Nie wiem, na ile, książeczka jest popularna, może Wszyscy ją znają, bądź co bądź, wydano prawie tysiąc egz.Jeśli tak, to proszę Modów o usunięcie postu, jako zbytecznego, jeśli nie to rza" pomyśleć o skanowaniu.Pozdrawiamgmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Grzes slij ksiazke ja poskanuje i bedzie dla chetnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Już taki jeden będzie rok skanuje parę brakujących stron... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Kto zacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Myśl, myśl, kombinuj... przed Tobą kolosalna przyszłość :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 Oczywiście prześlę, książeczka ma 150 str. i tu nie widzę problemu, natomiast tablice są na pół biurka i to dwustronne, w tym widzę problem.Jednocześnie zaznaczam że, książka jest wybitnie techniczna.Pozdrawiamgmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 Chyba Dawid , działoczyny do 75, brakuje dwóch stron, bodajże 75-76. Książkę porwał" w zeszłym miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Trza bedzie nawiedzic kiedys Czestochowe...Ale teraz daje wszystkim luz na forum - na jakas godzinke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 Znaczy strony są, tylko nie zeskanowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 Pewnie do szwedzkiego dziala im sa potrzebne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 może - niech przepisze, - będzie szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 41- Książkę "porwał w zeszłym miesiącu." W zeszłym roku bardziej, jeśli nie w poprzednim stuleciu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 Nie, dokładnie jak napisałem, poprzednie czynności" wykonywał u mnie /fot/.A jeśli już o ekspedycji karnej, to musi zahaczyć o Stąporków, bo tam już ze dwa lata jest skanowana książeczka dyrektora artyleryji francuskiej, niestety też raczej techniczna.gmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2010 Wojtek; książka zapakowana, tylko upał odgania" mnie od Poczty.Adres; R. ul.. 13, aktualny????Pozdrawiam.gmvPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 14:29 15-07-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Lipiec 2010 Share Napisano 15 Lipiec 2010 dokladnie ! Sorry ze musialem rozlaczyc ale obowiazki wzywaly :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.