neszna Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Na puncach:De(a)nmark Sterling 925,5.Domyślam się,że srebro ale po pierwsze jaki przedział czasowy,po drugie coś może o producencie a po trzecie czy mogła być pozłacana(widoczna żółtawa powierzchnia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 pozłacana nie była bo wy w herbie zostały części złocenia,dobrze sie domyślasz jest to srebro bardzo dobrej próby a co do wydatowania to ja stawiam 20 lecie między wojenne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 daj fotkę punc aby było je widać, na powiększeniu zdjęcia wszystko się rozmazuje, a informacji podałeś za mało. pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neszna Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Punce.Przed Denmarkiem jak widać jeszcze cuś.Pozdro i z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Wyrób po roku 1977 kiedy zaniechano używania pozostałych punc. a pozostawiono jedynie napis Serling, Denmark próbę srebra z literą S oraz oznaczenie producenta. Niestety ja na tym zdjęciu nie mogę odczytać co to są za litery E l a? EIA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 oczywiście chodzi o napis Sterling, a nie Serling jak błędnie napisałempozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
neszna
Na puncach:De(a)nmark Sterling 925,5.Domyślam się,że srebro ale po pierwsze jaki przedział czasowy,po drugie coś może o producencie a po trzecie czy mogła być pozłacana(widoczna żółtawa powierzchnia).
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.