Raned Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkk250 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Nikt nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaraz Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Witam. Kojarzy mi się to z elementami komutatora od jakiejś większej maszyny elektrycznej. Czy tam od szerszej strony nie są wlutowane przewody? Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted July 7, 2010 Author Share Posted July 7, 2010 Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkk250 Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Dołączam się do pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strugu2 Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 też mam taki element. Co to do diaska jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted September 8, 2010 Author Share Posted September 8, 2010 Z pewnością nie, przedmiot jest związany tylko i wyłącznie z pruskim/niemieckim wojskiem z okresu I wojny i przed nią. Miejsce gdzie je znajdowałem jest wyjątkowo jednorodne i nie ma przemieszania przedmiotów z innych okresów.Wiem też o znalezieniu takiego przedmiotu w innym miejscu gdzie była duża aktywność wojsk carskich i pruskich.Z tyłu znajduje się mały występ, ale nic tam nie było lutowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Raned
Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być?
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.