Raned Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być?
zaraz Napisano 7 Wrzesień 2010 Napisano 7 Wrzesień 2010 Witam. Kojarzy mi się to z elementami komutatora od jakiejś większej maszyny elektrycznej. Czy tam od szerszej strony nie są wlutowane przewody? Pozdr.
Raned Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być?
Raned Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Napisano 8 Wrzesień 2010 Z pewnością nie, przedmiot jest związany tylko i wyłącznie z pruskim/niemieckim wojskiem z okresu I wojny i przed nią. Miejsce gdzie je znajdowałem jest wyjątkowo jednorodne i nie ma przemieszania przedmiotów z innych okresów.Wiem też o znalezieniu takiego przedmiotu w innym miejscu gdzie była duża aktywność wojsk carskich i pruskich.Z tyłu znajduje się mały występ, ale nic tam nie było lutowane.
Pytanie
Raned
Znajdowyny na terenie stacjonowania wojska pruskiego przed I wojną. Długość 45,5 mm, szerokość 15,5 mm, przekrój trapezu. Co to może być?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.