afrak Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 Witam , mam pytanko odnosnie takich oto blaszek mam ich okolo 30sztuk i nie wiem z ktorej broni pochodza. Za wszelkie info dzieki.
afrak Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 napewno nie jest to nr.27 bo mam dwudziestke siudemke i jest inna, jutro dam zdjecia
honker Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 cześć Afrak najlepiej zmierz szerokość tej blaszki i porównaj z szer. blokady.Blokad było kilka modeli ale szerokość była prawie jednakowa ,jeżeli jest szersza to nie jest od mausera.Jak to ma ze 3/4cm to trzeba szukać w sprężynach celownika o krótkiej obsadzie{mosin ?} pozd.marek
afrak Napisano 6 Lipiec 2010 Autor Napisano 6 Lipiec 2010 I jak nikt nie wie do czego to moglo służyć ??
Luftlander Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Wygląda na blaszkę od celownika Mausera, widać na wycinku ze strony.http://www.mauser98k.internetdsl.pl/scheme/MauserEspaniol1893.jpg
afrak Napisano 22 Sierpień 2010 Autor Napisano 22 Sierpień 2010 Sugeruje ktos do czego moze to byc ta sprezynka ?? bo szukalem wszedzie i nic nie znalazłem ??
honker Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 cześć raczej od blokady zamka żeby ie wylatał".sprężyna celownika ma z 8cm.Luftlander na twoim zdjęciu to raczej część z elementu nr 27.pozd.marek
Pytanie
afrak
Witam , mam pytanko odnosnie takich oto blaszek mam ich okolo 30sztuk i nie wiem z ktorej broni pochodza. Za wszelkie info dzieki.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.