Krzyś9 Napisano 28 Czerwiec 2010 Autor Napisano 28 Czerwiec 2010 nie wiem czy jest wam znana ta strona , ale mnie te zdjęcia zachwyciły dlatego chciałem sie podzielić polecam http://home.comcast.net/~szee1a/tanks/tanks.html
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2010 Napisano 28 Czerwiec 2010 Dla mnie to jest smutne,z kota mordercy zrobili syjama,./patrz jak ma ładnie przystrzyżony ogon/ha,ha/Smutne, to tak po hamerycku,ale to nie jest ta Pantera.Po tamtej zostały tylko zdjęcia,i nic więcej.Panowie, ja bym nie chciał tego zobaczyć,ale co kto woli,może wolicie wystrzyżone syjamy,ja lubię podrapane dachowce/dla mnie to są prawdziwe koty nie mutanty/.
Trooper85 Napisano 28 Czerwiec 2010 Napisano 28 Czerwiec 2010 jacek, jeśli wolisz koty-morderców" a nie syjamy z przystrzyżonym ogonem" to proponuję wycieczkę do muzeum orła rdza... znaczy się białego. Tam wszystko jest w 100% koszerne. Ba, nawet w 110% bo niektóre eksponaty wyglądają jeszcze bardziej realistycznie i bojowo niż w momencie wydobycia. Wzrost poziomu ojowości" uzyskano poprzez pozbawienie niektórych eksponatów części zbędnych" elementów - różnych blaszek czy innych odpustowych hamulców wylotowych
Krzyś9 Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 a tutaj częsc 2http://home.comcast.net/~bzee1a/Littletanks2/Littletank2.htmli jeszcze jedna ciekawostka tym razem lotniczahttp://home.comcast.net/~bzee1b/Chino/Chino.html
Nadwojciech Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Polski tej samej asy" kot. A swoja drogą ciekawe w ilu wątkach na tym Forum ta amerykańska" Pantera już się przewinęła?To chyba najbardziej znany czołg w naszej ranży" :)
jacek1962 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Nadwojciechu maszrację każdy lubi to co lubi,Ty lubisz elementy perfekcyjne malowanko czystość aerodynamiczna/hi.hi/prawie nówka jest piękny i spełnia wszystkie reguły,niczym rasowy pudel/ogon okrągły,uszy przystrzyżone,sierść błyszcząca,musi być medal i tyle/.W tym zakresie masz rację,tylko to była maszyna bojowa,tam walczyło 5-ciu szwabów i ich zadaniem było zwalczać przeciwnika.Zadawał rany i odnosił rany ,na koniec podczas planowego odwrotu utonął i tyle.Potem wyciągnęli go tacy dwaj i opylili/trudno takie czasy/Dziś wygląda jak nowy tylko czy to dalej jest ten sam czołg?Wg mnie to jest inny czołg/tego czołgu mam zdjęcia z magazynu Militaria/Może się czepiam ale dla mnie każdy zabytek ma dwa aspekty materialny i historyczny.Materialny to struktura materialna i tyle czy jest zgodna z oryginałem czy nie,to mało ważne.Dla mnie liczy się kontekst historyczny.,,To czołg z x dywizji wozów drabiniastych,xarmii lekkiej utracony pod miastem x w czasie x.I tyle bo tak naprawdę wozów bojowych w kolekcjach na świecie jest dużo ale takich co mają historię bojową jest niewiele.Każdy zabytek kupisz ,historycznego to nie kupisz bo tylko głupcy sprzedają swoją historię.I dlatego uważam że o te zachowane należy dbać i ich nie poprawiać,czy mam rację może tak ,może nie.I tu mam pytanie do wszystkich ,co wolicie te pudle wystrzyżone zgodnie z regułami czy też te poranione koty z pourywanymi uszami w boju może nie tak perfekcyjne ale jednak mieszańce ,coś z A,coś D i trochę własnej twórczości załogi.Co do Muzeum Orła Białego to nie masz racji,ale o tym jutro bo temat był wałkowany wcześniej,a mój pogląd jest całkiem inny niż większości z Was.Jeszcze raz to jest mój pogląd i nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać ,przecież każdy lubi to co chce i to jest piękne.Pozdrawiam Jacek Borcz
Nadwojciech Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Może o MOB to nie dyskutujmy bo finanse jakie ma takie ma.Trudno.A ten temat często źle się to kończy :)A postrzelone" pojazdy też mi się podobają,zapewniam.Jeszcze raz,zdjęcia super.Pozdrawiam Wojtek.
Trooper85 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 A swoja drogą ciekawe w ilu wątkach na tym Forum ta "amerykańska Pantera już się przewinęła?"Zbyt wielu. Zdecydowanie zbyt wielu :PI czego by tu na jej temat nie napisać na 100% będzie to powtarzanie tego co już zostało kiedyś napisane. Strony sporu wiele lat temu okopały się głęboko na swoich pozycjach i tak już trwają i trwać będąKażdy ma prawo do własnego zdania i ja to szanuję i nie mam zamiaru nikogo nawracać na jedyną słuszną drogę"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.