Skocz do zawartości

Wilczy Szaniec na Sprzedaż ??!!

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie od dawien dawna mają super pomysły na przyrobienie paru groszy i z tego co mi wiadomo nie tylko polacy mają głowę do interesów.
Przeglądałem właśnie pewną holenderską stronkę aukcyjną i na oczy padło mi jak zobaczyłem że oto jeden jegomość sprzedaje kawałki bunkrów z Wilczego Szańca :D
A oto co pisze w aukcji:
4 originele stukken van bunkers van de Wolfsschanze
Beschrijving
4 stukken gewapend beton van bunkers van Wolfsschanze / Wolfs Liar in Noord-oost Polen.De stukken zijn afkomstig van Görings bunker, Generaal Jodls bunker, Hitlers bunker en de gasten bunker.
Dit samen met het boekje van de historicus en kenner Stanislaw Sieminski in het Engels.
Dit mooie item is alleen beschikbaar voor historici e.d. Mocht ik ook maar een klein beetje het gevoel hebben dat het naar een aanhanger van het Nazisme zou kunnen gaan dan laat ik de deal direct afbreken.

W wolnym szybkim tłumaczeniu dzięki uprzejmości znajomej z Holandii

4 oryginalne kawałki z bunkrów z Wolfsschanze

opis
4 kawałki uzbrojonego betonu z bunkrów z Wolfsschanze/Wolfs Liar w
północno-wschodniej Polsce. kawałki pochodzą z bunkra Goringa ,generała Jodls, Hitlera i gości.
Gratis książeczka historyka i znawcy Stanisława Sieminskiego w języku
angielskim
ten ładny skład jest tylko dla historyków, mogę mieć uczucie ze to chodzi o wyznawce nazizmu od razu zerwę możliwość sprzedania mu"

tak więc proszę wybaczyć jeżeli są jakieś nieścisłości ale wszyscy wiemy o co chodzi (tłumaczyła kobieta która z historią ma tyle wspólnego co Elvis z zespołem Metallica).
cena startuje od 50Euro :D

Pozdrawiam Kurt

by nie było że bajeruje :D
http://verzamelen.marktplaats.nl/militaria/354364480-4-originele-stukken-van-bunkers-van-de-wolfsschanze.html
nawet jest nr Tel: 0622095546.
Jeżeli ktoś chce porozmawiać ze sprzedającym.
pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie