mst28 Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 Witam, czy może mie ona coś wspólnego z naszym WP, zasugerowałem się kolorkiem. Pozdr.
Catadero Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Raczej takie detale wyposażenia (wozów, furmanek, gospodarstw) jak lampy naftowe ogólnego przeznaczenia nie były osobno projektowane dla wojska, ale mogły być np. tylko na zamówienie armii malowane w takiej, wojskowej zieleni. Z drugiej strony nie jest powiedziane, że nie jest to wyrób powojenny i ze względu na szeroką dostępność takiego właśnie koloru farby lampa wygląda na wojskową.C.
mst28 Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Napisano 30 Czerwiec 2010 Dzięki za zainteresowanie, a czy może wie ktoś w jakich latach działała ta firma IDEAL?
mst28 Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 Witam, czy może mie ona coś wspólnego z naszym WP, zasugerowałem się kolorkiem. Pozdr.
kowalinho Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Bodajże od początku XX wieku i jeszcze długo po wojnie, ale pisownię JDEAL na IDEAL zmienili jakoś dopiero w latach 40-50.Może być więc i przed i krótko powojenna.
Pytanie
mst28
Witam, czy może mie ona coś wspólnego z naszym WP, zasugerowałem się kolorkiem. Pozdr.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.