Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Bunkier przy ul.Bulwar Gdański .Są tam takie dwa ale przy drugim są żule i pedały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Schron wartowniczy w Policach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Schron amunicyjny na Skolwinie.Jest tam ich ok.40-50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Bunkier broniący torów kolejowych.Niedawno znikła kopuła.Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Jest to podstawa pod reflektor plot lub pod działko plot Flak 38 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Więcej zdjęć później.Jeśli ktoś ma to też proponuję abyście zamieścili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Taki bunkier z armatą.....niestety jego zdjęcia nie są mojej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 ................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 25 Czerwiec 2010 Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Poszukiwaczu masz może więcej fotek tego stanowiska ppanc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Jak już pisałem zdjęcia stanowiska ppanc nie są mojej roboty.Wiem tylko ,że to stanowisko jest na prawobrzeżu Szczecina (a jest ono długie i szerokie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 .....ale znalazłem jeszcze jedno zdjęcie.Jest to czeska armata ppanc kal.47mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 jest na lewobrzeżu.pomyliłem się ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 Wg. najnowszego Infortu działo z tego schronu zostało zdemontowane, pozostał sam pancerz. Gdzie ono się teraz znajduje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 27 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Udało mi się wczoraj znaleźć ten bunkier.Owszem.Działo jest zdemontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 27 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Sam miałem problem ze znalezieniem więc wytłumaczę jak iść.Idziesz ul.Międzyparkową,skręcasz w prawo,gdy jesteś przy stawiku przy drodze,wchodzisz na skarpkę obok muru i wchodzisz na polankę.Idziesz prawie do końca i wchodzisz w krzaki ,tam gdzie są zrobione schodki z ziemi .Idziesz tymi schodkami i naprzeciwko jest bunkier.Dosyć nisko w porównaniu do miejsca w którym staniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 27 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2010 bunkier................ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 27 Czerwiec 2010 Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Poszukiwaczu , Dziękuję za fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 29 Czerwiec 2010 Share Napisano 29 Czerwiec 2010 ... oby nie na złomie. Niech się ktoś miejscowy tym zainteresuje.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2010 Obawiam się ,że armatka spoczęła niestety na złomie.Jest to (albo była to) armata PAK 36 (t) 47mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 29 Czerwiec 2010 Share Napisano 29 Czerwiec 2010 Działo zostało zdemontowane w celu ochrony przed "złomiarzami i złomiarzami. Pozostał pancerz osadzony w betonowej ściance."Infort, nr specjalny z 2009Ciekawi mnie gdzie działo można obejrzeć, ta informacja nie jest podana. Za to Pantherturm i 7,5 cm KwK 51 L/24 znajdują się w jednostce w Czarnem, gdzie zostały poddane konserwacji. Dalej czytamy:Najbliższa przyszłość pokaże jaki będzie los znalezisk Twierdzy Szczecin. Na uwagę zasługuje fakt, że pomimo dość przypadkowych okoliczności towarzyszących odkryciom, później wobec energicznych działań hobbystów we współpracy z Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków, Wojskiem Polskim i Pracownikami Muzeum Techniki i Komunikacji wszystkie 3 eksponaty zyskały należytą ochronę prawną i zostały poddane konserwacji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Najpewniej wszystkie trzy eksponaty trafią do powstającego w Szczecinie Muzeum Techniki i Komunikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Cały pancerz z betonowa obudowa powinien zostać tam przeniesiony. Ale dobrze słyszeć ze nie została przetopiona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2010 http://podziemnyszczecin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=12Tu jest trochę ciekawych informacji o niektórych rodzajach szczecińskich fortyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Teraz pokażę wam zdjęcia ze spaceru po dwóch schronach.Schron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Wejście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.