zbyniek Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Dominik, tak xs 400 2a2. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Od 4 lat ujeżdżam V-maxa ,ale jak skończyłem 40 latek zacząłem się go bać,nie umiem już przycisnąć tak jak drzewiej bywało na przyszły sezon przesiadam sie na Venture ,będę sie przemieszczał w majestacie turysty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 esterendensen - co tak chowasz tego Gaza :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 torba5 wrzuć fotek tego motocykla dal 30 latków :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 miało być - dla 30 latków :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 a to mój sprzęcik w kolorze panzergrau -:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 silnik od Dniepra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 witam koledzy mam zapytanie od ilu lat teraz można prawko na takie cudo zrobić?kiedyś słyszałem o zarejestrowaniu jako zabytek ,czy do tego jest potrzebne też prawko?ile pali bo słyszałem że ile zdąży oraz ile cieknie bo słyszałem że ile chce.za ile da się coś takiego kupić w stanie takim żeby odpalał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 8 Wrzesień 2011 Share Napisano 8 Wrzesień 2011 ponoć od dniepraprawko wg normalnych zasad, zużycie paliwa nie odczuwalne dla kieszeni, cena od < 3,5 k. PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 8 Wrzesień 2011 Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Hej Hans.Jeśli tylko mnie odwiedzisz,to nie ma problemu.Jednak Twoja osoba siedząca na tym pojeżdzie na pewno nie skłoni owej maszynki do jakichkolwiek żwawszych poczynań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Po Łodzi wybieram sie do Twojej wichury, do śwagra po gąbkę na wyro do auta, i grillo-kuchenke i cóś tam jeszcze,to podjadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Jak go zobaczyłem oniemiałem mało się nie zlałem w majty :):)http://www.youtube.com/watch?v=9pVquf-SZcQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 A czemu ? To w sumie byl gowniany motocykl, a ten jeszcze dziwnie przebudowany, to juz calkiem kundel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 mam inne zdanie zaczynałem od Fumki przeleciałem też 3 Janki jedyny problem jaki miałem to prądnica i czasami spodnie w oleju :) zastąpiłem ją później alternatorem nie pamiętam żebym mi padł gdzieś na amen w polu :) w tamtych latach mieliśmy taką motoryzację jaką mieliśmy , raczej gorzej wspominam WSKi gdzie się nie dotknąłem leciały gwinty i takie tam :):) ale pewnie zaraz się ktoś odezwie od WSeK itd .... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 a zapomniałem odpisać o Janku 700 motocykl pracuje super właściciel powiedział że jest odprężony 6at.kopiesz go bez odprężnika lżej niż oryginał motocykl nie jest do szału tylko spokojnej jazdy ,przez 30 lat to musieli się narobić :):) dla mnie rodzynek dla ciebie nie i tyle :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 ooooo nawet w Wikipedii podzielają moją opinie :):) i nigdzie nie napisali że gówniany :) * trudności w uszczelnieniu silnika i skrzyni biegów * błędne rozwiązanie łożyskowania prądnicy sprzyjające awariom * duży ciężar własny, a szczególnie ciężar silnika i skrzyni biegówNiezależnie od tego, do dziś, mimo upływu pół wieku, Junak pozostaje najbardziej technicznie zaawansowanym motocyklem polskiej produkcji w klasie ciężkiej. Dzięki zastosowaniu odpowiednich środków można także łatwo wyeliminować bolączki konstrukcyjne jak chociażby legendarne cieknięcie."dobranoccccccccc :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Junak to dobra maszyna :) oczywiście pod warunkiem, że remont robił mechanik mający pojęcie o tym sprzęcie a nie kowal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Tego Janka budowali 30 lat.A około lat temu jeździł na zloty Junak V-ka zbudowanyprzez kolegę Ikara mieszkającego w okolicach Krotoszyna.W tym samym czasie był też taki Janek z Poznania, widziałem go na zlocie w Lubaszu w 86 lub 87 roku ubiegłego wieku (lubię to stwierdzenie ubiegłego wieku" :) jak to brzmi!),niestety nie widziałem go odpalonego.A Ikar zaliczał większośc zlotów w środkowo zachodniej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Kol. Catadero, paparazzi,który z aparatem fotograficznym nie rozstawał się nawet na chwilę, pewnikiem ma zdjęcia tych konstrukcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 napisałem wcześniej że czekam na takie fotografie - ale ktoś usuną mój post - zastanawiam się czemu -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 no co tak cicho pogoda was otumaniła :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 pojeździłem przez ostanie dwa dni super pogoda - ale już nie długo :) wracając do chałupy wczoraj ruszając poza miastem z jedynki okazało się że dwójka nie chce wejść myślę skrzynia poleciała - zjechałem na bok a tu patrzę cała dźwignia chodzi tak jakoś i do dołu i na boki - okazało się że od wibracji się odkręciła :) co tam myślę pierdoła i tyle sięgam po nowe imbusy leżące w sakwie a tu d..... tak zgrzany mocno plastik na opakowaniu że nie mogę go złamać ani rozerwać , a tu ani noża ani śrubokrętu walczyłem z nim z 15 min dopiero znalazłem dwa kamienie jeden położyłem pod opakowanie a drugim waliłem aż je przeciąłem z góry :)dwudziesty pierwszy wiek a tu powrót do ery kamienia łupanego :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 zajechałem po drodze do mojego serdecznego przyjaciela Rysia który posiada SHL M 11 Z 1966 trochę ją przewietrzył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 a tu filmik z wczoraj :)http://www.youtube.com/watch?v=mp6wjb57d18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 A ja jestem w trakcie remontu WSK 125. Drugą jeżdże i nie zauważyłem żdnych mankamentów:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.