Skocz do zawartości

lubuskie - gdzie warto pospacerować?

snopek07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Możecie polecić miejsca godne uwagi na przespacerowanie się z wykrywaczem w lubuskim? Najlepiej gdzieś w okolicach Lubska czy Żar (sąsiadujące wsie). Może być też coś koło Zielonej Góry bądź Gubina. Zakupiłem reklamowanego z każdej strony rutusa proximę i wypadałoby go przetestować w jakiejś w miarę dobrej miejscówce. Może ktoś posiada mapy tych okolic ukazujące np. obiekty których obecnie już nie ma i chce się podzielić?

pozdrawiam
Napisano
Dzięki :) Wróciłem dziś około 19:00 z Zielonej i przespacerowałem się po zagajniku przy moim domu, ale nic tam ciekawego nie było... zboczyłem na pole i szedłem sobie jego obrzeżem to znalazłem kulkę (zapewne od łożyska) była trochę zdeformowana. Wczoraj również znalazłem dwie takie kuleczki :) jest to trochę mylące, bo piszczałka sygnalizuje kolor w skali +58 do +80. Oprócz tego zaszedłem na dawną strzelnicę to znalazłem jakąś polską monetkę którą będę musiał oczyścić, ale już teraz widać, że należy do tych nowszych. Jutro też jadę do Zielonej z samego rana na studia, a w domu będę około 21:00 chyba, że wcześniej skończę. W drodze powrotnej może zatrzymam się na chwilę w Nowogrodzie żeby zajrzeć do lasu :) W następnym tygodniu ruszę na jakąś wyprawę z ojcem.

Możecie mi polecić jakąś literaturę dotyczącą zachodniej części Polski? Liczę na ciekawe pozycje.

pozdrawiam
Napisano
Miałem to w ulubionych, ale po wgraniu nowego systemu zapomniałem zapisać ich sobie i utraciłem. Z pewnością się przyda, dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie