Skocz do zawartości

Żabka wz. 23 - naprawa i konserwacja

PawelFB

Rekomendowane odpowiedzi

Na dobry początek chciałbym wszystkich powitać, jestem nowym użytkownikiem forum.

Udało mi się kupić piękny bagnet wz. 29 z żabką wz. 23 , niestety jak widać na zdjęciach żabka jest uszkodzona i wymaga renowacji, i tu pytanie do Was , jak wy proponujecie to naprawić ? A po naprawie jak to zakonserwować.

Przy okazji prosił bym o identyfikacje gdzie mogła zostać wykonana.

Nie naprawiaj tego! Po co bedziesz to naprawiał? Zostaw tak jak jest. Każda naprawa takiego przypadku bedzie już mocną współczesną" ingerencją, która znacznie obniży wartość jak i atrakcyjność samej żabki (a przynajmniej moim zdaniem). Ja bym zostawił wszystko tak jak jest.

Chciałem położyć do słownie jeden szew tak aby się nie oderwało (już w tej chwili jest urwane i nie chcę aby szkodziła się do końca)

Czy może lepiej tylko zakonserwować, wsadzić w pudełko z bagnetem i niech leży ?

Tak jak pisze por.pil.020 wsadź ją do pudełka czy gablotki
( to już zależy od Ciebie )
i niech leży , nie ma sensu jej naprawa bo to tylko ją zniszczy . Oczywiści zrobisz jak chcesz , ale lepiej ja zostaw bo jest to piękny relikt . Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie