PawelFB Napisano 13 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Na dobry początek chciałbym wszystkich powitać, jestem nowym użytkownikiem forum. Udało mi się kupić piękny bagnet wz. 29 z żabką wz. 23 , niestety jak widać na zdjęciach żabka jest uszkodzona i wymaga renowacji, i tu pytanie do Was , jak wy proponujecie to naprawić ? A po naprawie jak to zakonserwować. Przy okazji prosił bym o identyfikacje gdzie mogła zostać wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Czerwiec 2010 Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Nie wiem czy naprawiać. Co do konserwacji to zapraszam do wyszukiwarki > Lanolina.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 14 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2010 Foto 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 19 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Jakieś pomysły jak naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Nie naprawiaj tego! Po co bedziesz to naprawiał? Zostaw tak jak jest. Każda naprawa takiego przypadku bedzie już mocną współczesną" ingerencją, która znacznie obniży wartość jak i atrakcyjność samej żabki (a przynajmniej moim zdaniem). Ja bym zostawił wszystko tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Chciałem położyć do słownie jeden szew tak aby się nie oderwało (już w tej chwili jest urwane i nie chcę aby szkodziła się do końca) Czy może lepiej tylko zakonserwować, wsadzić w pudełko z bagnetem i niech leży ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Tak jak pisze por.pil.020 wsadź ją do pudełka czy gablotki ( to już zależy od Ciebie ) i niech leży , nie ma sensu jej naprawa bo to tylko ją zniszczy . Oczywiści zrobisz jak chcesz , ale lepiej ja zostaw bo jest to piękny relikt . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelFB Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Tak też zrobię skrzyneczka już się robi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.