Skocz do zawartości

Pytanie o ładowarke

max.p

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, mam zamiar kupić akumulatory pentagram infinity takie jak z linku http://www.allegro.pl/item1065225618_akumulator_pentagram_infinity_aa_2700_mah_duza_moc.htmli Mam takie pytanie; czy ładowarka która była kupiona razem z akumulatorkami z Lidla będzie się nadawała do ładowania tych akumulatorków?
Napisano
a dlaczego kolega mysli, ze nie?
Ale takim czyms mozna zajechac akusy. Lepiej zainwestowac w cos mikroprocesorowego. Jesli oczywiscie nie laduje sie aku raz na kwartal :)
Napisano
Jak najbardziej się nada, ja używam aku panasonic infinium a ładuję je zwykłą ładowarką z bazarku tylko trzeba uważać żeby nie przekroczyć czasu ładowania 5-6h bo się może sfajczyć.
Napisano
No tak ta cena,troszeczkę przydrogo,znalazłem w necie taką ładowarkę w cenach od 145zł do 189,00zł,ale może warto?,wiadomo jak akumulatorki siadają,szczególnie niklowo-wodorkowe,a kupować nowe to znowu spory wydatek.
Napisano
W zwiazku z dobrymi opiniami zaszalalem i zakupilem ladowarke bc-900. Doszla dzisiaj i rozpoczynam test sprzeciora.

I na pewno nie pozalujesz. Ja mam od ponad dwoch lat. Co prawda uzywam tylko Sanyo Eneloop, ale zero problemow.

Pozdrawiam.
Napisano
Ja używam właśnie ładowarki bc-700 i jestem z niej bardzo zadowolony. Ma dobrą funkcje tzw naprawy nieużywanych akumulatorków. Po długiej zimie naprawde pomaga doprowadzic aku do najlepszej mocy.
Poza tym masz:
- rózne prądy ładowania 200-500-700
- mikroprocesor, który cały czas czuwa nad stanem naładowania
- funkcje rozładowywania
- ciekłokrystakiczny wyświetlacz
- i wiele innych bardzo przydatnych
Koszt 85zł ( o ile pamietam)
  • 2 weeks later...
Napisano
no ladowarka spisuje sie dobrze - ale zalamalem sie bo akusy ktore 2 lata temu mialy 2500, teraz srednia maja po 1900 mAh :( - ale to nie wina nowej ładowarki tylko upływającego czasu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie