Hebda Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 wyszedł dziś,60cm,w glinie więc dlatego w takim stanie,aż myślałem że jakiś współczesny:)a tu 6cio nitowiec:)sporo farby,więc myślę że elektro nie warto robić:)tylko jak usunąć glinę z dzwonu?wiem że można mechanicznie,ale chcę dokładnie,jest jakiś srodek by ją zmiękczyć w celu łatwego usunięcia?zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMen95 Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Mocz w cieplej wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Tak jak kolega wcześniej, mocz w ciepłej wodzie a potem szczoteczką twardą glinę usumąć i wytrzeć do sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 Następnie do kwasu szczawiowego. 5 h wyjmnij i obtłucz rozmiękczoną rdze i do skutku, aż usunie się to co sie da.Następnie kąpiel pod bieżącą wodą z dodatkiem mydła i szczoty ryżowej. Potem gar malujesz olejem silnikowym najlepiej nie przepalonym. Zostawiasz na 2 dni (dobrze jak lezy na sloncu) aby olej się wchłonął.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2010 ok.dzieki.jak na razie muszę skołować kwas szczawiowy,więc czekam na wypłatę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 6 Czerwiec 2010 Share Napisano 6 Czerwiec 2010 Najpierw ciepła woda później szczaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.