azwierzu Napisano 30 Maj 2010 Autor Napisano 30 Maj 2010 witam bardzo proszę o pomoc w identyfikacji kierownicy na której nie widać żadnych oznaczeń
azwierzu Napisano 30 Maj 2010 Autor Napisano 30 Maj 2010 zastanawia mnie ten element gumowy pozostały na kierownicy to chyba cześć uszczelnienia lampy a może to jakaś jawa lub junak?
mario64 Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 witam.to jest kierownica z Jawy,lub CZ 175 lub 350 z lat piecdziesiatych.obie mialy te same kierownice;guma byla po obydwu stronach,gdzie kierownica wchodzila do obudowy lampy.Tyle tylko,ze pierwsze zdjecie masz na odwrotprzelacznik swiatel i titek,byly po prawej,a nie lewej stronie.mam jawe 175 z 1956 roku.ona ma taka kierownice,i dzwignie hamulca i sprzegla z lekkiego stopu;pozdrawiam,mario
mario64 Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 jeszcze jedno;zaslepka na manetce raczej swiadczy,ze to 350 jawa;175 maja te zaslepki bardziej plaskie;nie wystaja az tak
butchcassiddy Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 A ja bym powiedział, że to wyrób polski. Kalmki może i są od Jawy ale ich mocowania przyspawane na stałe do rury kierownicy to typowo polski patent. Kształtem podobna do kierownicy Junaka M10 ale Janek ma rolgaz a nie suwak. Od jakiejś SHL zamontowana w czymś z osłoną lampy zwaną czule plemnikiem"? Pozdrawiam. Butch.
Pytanie
azwierzu
witam bardzo proszę o pomoc w identyfikacji kierownicy na której nie widać żadnych oznaczeń
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.