andrenr68 Napisano 26 Maj 2010 Autor Napisano 26 Maj 2010 Koledzy wkrótce wybieram się w okolice Baligrodu.Gdzie można zdobyć jakieś informacje na temat działań wojennych w czasie 1 wojny światowej rozgrywających się na tym terenie?Wiedza moja dotycząca tamtych okolic jest u mnie niestety nader skromna i z chęcią bym ją poszerzył za wszelkie informację w tej materii będę wdzięczny.Jestem pasjonatem Wielkiej Wojny i będąc w miejscach związanych z tymi wydarzeniami staram się dowiedzieć jak najwięcej.
sir Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 Najprościej byłoby zajechać od razu na Rabe i o wszystko wypytać Laszla. Tylko ostrzegam, tanio wiedzy nie sprzeda. Myślę, że cena będzie oscylowała w granicach 2x 0,7 albo skrzynki żubra. Pozdrawiam
andrenr68 Napisano 28 Maj 2010 Autor Napisano 28 Maj 2010 Kolego a może jakieś bliższe namiary na tego gościa,ta Raba to gdzieś w okolicy Baligrodu?
wow Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 piszesz ze jestes pasjonatem pierwszej wojny. jak bys byl prawdziwym pasjonatem to bys wiedzial wszystko o 1 wojnie. poprostu chcesz latwo zdobyc informacje i znalesc duzo fajnych fantow. kazdy lubi najbardziej pierwsza wojne bo njaladniejsze fanty wychodza. ja kopie juz 3 dzien na jurze 1 wojne i jak naarzie wykopalem tylko pelno czubkow od mosina i manlchera luski i nic konkreytnego. postaraj sie a znajdziesz info. bo kto szuka ten znajdzie!
andrenr68 Napisano 28 Maj 2010 Autor Napisano 28 Maj 2010 Kolego tak naprawdę to mam trochę materiałów na ten temat,ale po prostu liczę na to że ktoś wie o czym ja nie wiem\\,wiele lat temu chodziłem po okolicach Chryszczatej ale sprzęt miałem kiepski samoróbkę.W sumie fanty to sprawa dla mnie drugorzędna lubię oglądać ciekawe miejsca i wysłuchiwać ciekawych historii.Kiedyś jednak będąc na południu Polski poznałem takiego jednego gościa,cholera codziennie mu stawiałem a on fajne historie opowiadał tylko niestety wyssane z palca,niestety za póżno się zorientowałem ale co wypił to jego.
wow Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 heh no tak juz jest. a moze razem sie wybierzemy w biesy. bo ja atez bardzo lubie tamte tereny. z czym chodzisz?
suchy ss Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 Z Baligrodu proponuje kierowac sie na poludnie :)Kolego Wow odezwij sie na maila suchy17pl@wp.plpzdr.Dawid
SaperDębica Napisano 10 Lipiec 2010 Napisano 10 Lipiec 2010 witam. planuje ktos wyjazd w biesy? chetnie dolaczymy z kumplami do wypadu
grinch20 Napisano 12 Lipiec 2010 Napisano 12 Lipiec 2010 Byłem tam teren skopany trafiła sie jedna klamra i pare zapalników ale trzeba szukac pozdrawiam
RYSIEK-SANOK Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Nie jest ważne czy coś sie znajdzie ale liczy sie sama przyjemnośc chodzenia
gibiceps Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 to jak z tym wypadem - moze wrzesien - jak pogoda figla nie splata ne wekkendzie - ja mma 200 km i pewnie po drodze moglbym kogos zgarnac jadac od strony rzeszowa
RYSIEK-SANOK Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Ja byłem kilka dni w Rabe ale na wrzesien dalej sie pisze.
RYSIEK-SANOK Napisano 10 Sierpień 2010 Napisano 10 Sierpień 2010 Polowe kramly carskiej,guzik AW,bagnet i sporo lusek
Paweł80 Napisano 10 Sierpień 2010 Napisano 10 Sierpień 2010 Czyli ogólnie lipa, ja też na wiosne pod Chryszczatą zanotowałem porażke.
ziarnoo Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 a ja w sobote, bylem pod krakowem na 1 wojnie i slabo. carski cycuszek i luski manlicher czubki mosin manlicher i luski wegierskie.a wykopal bym sobie cos sensownego, klamry jeszce nie znalazlem, ale w wakacje na podkarpaciu znalazlem medal z franzem josefem. ja jestem z krakowa, jak by byl ktos chetny sie gdzies ruszyc to napiszczie na maila wowkrk@interia.pl mzona by nawet udezyc gdzies pod tarnow gorlice czy tamte rejony, ja dysponuje transportem z krk. pozdrawiam(wow)
ziarnoo Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 HALLO, jest tu kto? panowie nowy sezon zbliza sie duzymi krokami. dzialamy cos?
czad Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 witam działamy prawie bez przerw;) w lesie dało się kopać a na weekend juz wyjazd zaplanowanypzdr
ziarnoo Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 jak bedziecie planowac nastepny wypad to bniezcie mnie pod uwage. tez chetnie pojade z wami. pozdrawiam
SaperDębica Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Wiosna sie zrobila i myslimy z kolega sie wybrac w okolice
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.