Skocz do zawartości

Baligród-Bieszczady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koledzy wkrótce wybieram się w okolice Baligrodu.Gdzie można zdobyć jakieś informacje na temat działań wojennych w czasie 1 wojny światowej rozgrywających się na tym terenie?Wiedza moja dotycząca tamtych okolic jest u mnie niestety nader skromna i z chęcią bym ją poszerzył za wszelkie informację w tej materii będę wdzięczny.Jestem pasjonatem Wielkiej Wojny i będąc w miejscach związanych z tymi wydarzeniami staram się dowiedzieć jak najwięcej.
Napisano
Najprościej byłoby zajechać od razu na Rabe i o wszystko wypytać Laszla. Tylko ostrzegam, tanio wiedzy nie sprzeda. Myślę, że cena będzie oscylowała w granicach 2x 0,7 albo skrzynki żubra. Pozdrawiam
Napisano
piszesz ze jestes pasjonatem pierwszej wojny. jak bys byl prawdziwym pasjonatem to bys wiedzial wszystko o 1 wojnie. poprostu chcesz latwo zdobyc informacje i znalesc duzo fajnych fantow. kazdy lubi najbardziej pierwsza wojne bo njaladniejsze fanty wychodza. ja kopie juz 3 dzien na jurze 1 wojne i jak naarzie wykopalem tylko pelno czubkow od mosina i manlchera luski i nic konkreytnego. postaraj sie a znajdziesz info. bo kto szuka ten znajdzie!
Napisano
Kolego tak naprawdę to mam trochę materiałów na ten temat,ale po prostu liczę na to że ktoś wie o czym ja nie wiem\\,wiele lat temu chodziłem po okolicach Chryszczatej ale sprzęt miałem kiepski samoróbkę.W sumie fanty to sprawa dla mnie drugorzędna lubię oglądać ciekawe miejsca i wysłuchiwać ciekawych historii.Kiedyś jednak będąc na południu Polski poznałem takiego jednego gościa,cholera codziennie mu stawiałem a on fajne historie opowiadał tylko niestety wyssane z palca,niestety za póżno się zorientowałem ale co wypił to jego.
Napisano
heh no tak juz jest. a moze razem sie wybierzemy w biesy. bo ja atez bardzo lubie tamte tereny. z czym chodzisz?
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano
to jak z tym wypadem - moze wrzesien - jak pogoda figla nie splata ne wekkendzie - ja mma 200 km i pewnie po drodze moglbym kogos zgarnac jadac od strony rzeszowa
  • 6 months later...
Napisano
a ja w sobote, bylem pod krakowem na 1 wojnie i slabo. carski cycuszek i luski manlicher czubki mosin manlicher i luski wegierskie.a wykopal bym sobie cos sensownego, klamry jeszce nie znalazlem, ale w wakacje na podkarpaciu znalazlem medal z franzem josefem. ja jestem z krakowa, jak by byl ktos chetny sie gdzies ruszyc to napiszczie na maila wowkrk@interia.pl mzona by nawet udezyc gdzies pod tarnow gorlice czy tamte rejony, ja dysponuje transportem z krk. pozdrawiam(wow)
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie