sobolaro Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 Witam, mam nadzieje, ze moderator nie usunie tego tematu, gdyz jest to identyfikacja obiektu znajdujacego sie na polach.Zdjecie z imageshack (problem z rozdzielczoscia)Oto link do zdjecia satelitarnego:http://img227.imageshack.us/i/kopievonmapa.png/PS. Brak polskich znakow z powodu niemieckiego oprogramowania.Pozdrawiam.
sobolaro Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 Oto zdjecie przedstawiajace odleglosc obiektu od lotniska i autostrady:http://img217.imageshack.us/i/lotnisko.png/
sobolaro Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 do Atylla - jak bym wiedzial, to zamiast marnowac czas przed komputerem chwycil bym za piszczalke i lecial kopac. Obiekt jest jakies 7km od mojego domu,mimo tego dowiedzialem sie o nim dopiero kilka dni temu, jest wogule nie widoczny z drogi, kolega spostrzegl go na mapach google, ale mimo tego wole najpierw zaczerpnac informacji niz dziurawic ziemie w ciemno. Poydrawiam.
Czołg_7TP Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 Cały ten obiekt ma 600 m. długości, a to koło ma 80-100 m średnicy. To chyba trochę za dużo na stanowisko OPL. Na strzelnicę chyba też.
jankes81 Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 a czy są tam gdzieś w pobliżu tory kolejowe ? bo mi na na pierwszy rzut oka wygląda to na nastawnie kolejową:) oczywiście mogła to być nastawnia towarowa na kontenery itp.ale to tylko pierwsze skojarzenie z tym kształtem.
Pablo.wpl Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 nie wiem jak kiedyś ale teraz używane są radiolatarnie do naprowadzania statku powietrznego na pas, bliższe i dalsze, obecnie te radiolatarnie są już stare i nowszy sprzęt wchodzi do użytku.no ale nie wiem jak w tamtych czasach to wygądało tylko taka sugestia że to może być obiekty lotniskowy ponieważ radiolatarnie dalsze są oddalone o kilka kilometrów od lotniska, mogę się mylić oczywiście.Pozdrawiam
Pablo.wpl Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 nie spojrzałem na 2 foto...nie jest to w lini prostej od pasa więc to co napisałem odpada, chyba że pas się przemieścił :P
atylla Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 a może jest to jakiś zbiornik wodny,np;przeciw pożarowy.najlepiej spytaj się miejscowych,ktoś napewno coć wie.
kopijnik2 Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 trzeci raz piszęzbiornik na ciecz"od 30 lat nazwany osadnik"zapewne gnojowica...
sobolaro Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 Witam, mam nadzieje, ze moderator nie usunie tego tematu, gdyz jest to identyfikacja obiektu znajdujacego sie na polach.Zdjecie z imageshack (problem z rozdzielczoscia)Oto link do zdjecia satelitarnego:http://img227.imageshack.us/i/kopievonmapa.png/PS. Brak polskich znakow z powodu niemieckiego oprogramowania.Pozdrawiam.
sobolaro Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 Do Jankes81 - w poblizu nie widac zadnego miejsca po nasypie kolejowym. Pola do okola sa zaorane i zasiane.
sobolaro Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 Do Kopijnik 2 - to zdjecie ktore wkleiles jest z polski, jak tak to z jakiego regionu?Pozdrawiam.
krzysiek9559 Napisano 25 Maj 2010 Napisano 25 Maj 2010 zobacz na te ruiny w lesie mysle ze to jest ciekawszy obiekt.
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2010 Napisano 25 Maj 2010 tam jest wolna strefa - dokładniej magazynylepsze tereny to główki pasa startowego - były budynkia jeszcze lepsze to leśniczówka kilka km East
sobolaro Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 Do Krzysiek9559Te ruiny to poradzieckie magazyny zajete przez firme wulkanizacyjna.
kopijnik2 Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 nie strzelnica - ostatnio osadnik - a o tę fotkę ci chodziło...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2010 Napisano 25 Maj 2010 po ukształtowaniu plamy wody widać jakie jest nachylenie terenu...co tłumaczy występowanie wałów po prawej stronie...po lewej - było takie same oczko - ale jak widać - wyschło...
sobolaro Napisano 25 Maj 2010 Autor Napisano 25 Maj 2010 Do Kopijnik2ale ja bylem tam bez piszczalki motorkiem w ten dzien kiedy kumpel przyniosl mi te zdjecia i zadnych oczek wodnych tam nie widzialem.PS. sprawdy priv.
sobolaro Napisano 24 Maj 2010 Autor Napisano 24 Maj 2010 Dodam jeszcze, ze obiekt znajduje sie jakies 300m od autostrady.
Pytanie
sobolaro
Zdjecie z imageshack (problem z rozdzielczoscia)
Oto link do zdjecia satelitarnego:
http://img227.imageshack.us/i/kopievonmapa.png/
PS. Brak polskich znakow z powodu niemieckiego oprogramowania.
Pozdrawiam.
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.