Skocz do zawartości
  • 0

Strzelnica?

sobolaro

Pytanie

Napisano
Witam, mam nadzieje, ze moderator nie usunie tego tematu, gdyz jest to identyfikacja obiektu znajdujacego sie na polach.

Zdjecie z imageshack (problem z rozdzielczoscia)
Oto link do zdjecia satelitarnego:
http://img227.imageshack.us/i/kopievonmapa.png/

PS. Brak polskich znakow z powodu niemieckiego oprogramowania.

Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
do Atylla - jak bym wiedzial, to zamiast marnowac czas przed komputerem chwycil bym za piszczalke i lecial kopac. Obiekt jest jakies 7km od mojego domu,mimo tego dowiedzialem sie o nim dopiero kilka dni temu, jest wogule nie widoczny z drogi, kolega spostrzegl go na mapach google, ale mimo tego wole najpierw zaczerpnac informacji niz dziurawic ziemie w ciemno.

Poydrawiam.
Napisano

a czy są tam gdzieś w pobliżu tory kolejowe ? bo mi na na pierwszy rzut oka wygląda to na nastawnie kolejową:) oczywiście mogła to być nastawnia towarowa na kontenery itp.
ale to tylko pierwsze skojarzenie z tym kształtem.

Napisano
nie wiem jak kiedyś ale teraz używane są radiolatarnie do naprowadzania statku powietrznego na pas, bliższe i dalsze, obecnie te radiolatarnie są już stare i nowszy sprzęt wchodzi do użytku.
no ale nie wiem jak w tamtych czasach to wygądało

tylko taka sugestia że to może być obiekty lotniskowy ponieważ radiolatarnie dalsze są oddalone o kilka kilometrów od lotniska, mogę się mylić oczywiście.
Pozdrawiam
Napisano
a może jest to jakiś zbiornik wodny,np;przeciw pożarowy.najlepiej spytaj się miejscowych,ktoś napewno coć wie.
Napisano
Witam, mam nadzieje, ze moderator nie usunie tego tematu, gdyz jest to identyfikacja obiektu znajdujacego sie na polach.

Zdjecie z imageshack (problem z rozdzielczoscia)
Oto link do zdjecia satelitarnego:
http://img227.imageshack.us/i/kopievonmapa.png/

PS. Brak polskich znakow z powodu niemieckiego oprogramowania.

Pozdrawiam.
Napisano
tam jest wolna strefa - dokładniej magazyny
lepsze tereny to główki pasa startowego - były budynki

a jeszcze lepsze to leśniczówka kilka km East
Napisano
po ukształtowaniu plamy wody widać jakie jest nachylenie terenu...
co tłumaczy występowanie wałów po prawej stronie...

po lewej - było takie same oczko - ale jak widać - wyschło...
Napisano
Do Kopijnik2
ale ja bylem tam bez piszczalki motorkiem w ten dzien kiedy kumpel przyniosl mi te zdjecia i zadnych oczek wodnych tam nie widzialem.

PS. sprawdy priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie